Otthon / Ezt főzd meg! / Borjúpaprikás nokedlivel

Borjúpaprikás nokedlivel

Hozzávalók:
-kb 80 dkg friss borjúcomb
-2 jókora fej vöröshagyma
-3 púpos evőkanál mangalicazsír/jó a hagyományos sertés is/
-2 evőkanál pirospaprika
-1 teáskanál só
-1 db zöldpaprika/lehet csípős is/
-1 db paradicsom
-1/2 teáskanál bors
-2 evőkanál liszt
-1 nagy dobozos 12%-os tejföl
Előkészítés:mosd meg a húst, kockázd fel 1×1 cm-es kockákra,vágd össze a hagymát,paprikát,paradicsomot.
Legfontosabb jó tanács: ennél a receptnél TÉNYLEG a hús minősége számít a legjobban, tehát, ha lehet FRISS HÁZI vágású borjúhúsból készüljön, mert a különbség érezhető.
Elkészítés: zsíron párold meg a hagymát, ha puhul, szórd bele a paprikát és paradicsomot, főzd legalább 5 percig együtt. Amikor puha, tedd bele a pirospaprikát – nem kell lehúzni a tűzről,nekem 25 év alatt még soha nem keseredett meg… – önts hozzá 1 deci vizet, mehet bele a só és a bors! Jól keverd össze, ez a pörköltalap! Tedd bele a felkockázott húst, keverd jól össze! Tedd kis lángra, hogy rotyogjon, kb 10 percenként keverd át alaposan, ha kell, pótold a vizet alatta ,de csak fél decinként! És most….most megtudod, milyen minőségű húst kaptál! Ha tényleg borjú, 2-3 óra alatt megfő, ha nem…ne vegyél ott többet borjút!
Ha már teljesen puha a hús, öntsd fel picit bővebben vízzel, hogy be tudd habarni. Ehhez a tejfölt keverd el a liszttel, picit vegyél ki a szaftból, keverd hozzá, hogy átlangyosítsd a habarást és öntsd bele a pörköltbe, ami ezentúl máris paprikás! Egyszer forrald össze és számíts rá, hogy hűlés után sűrűbb lesz!
Készíts hozzá nokedlit, tálald szépen, mélytányérban-kanállal, ha férfiember elé teszed,mert Ő éhes,nem vadász!
Söpörd be az elismeréseket!
Jó főzést,jó étvágyat!
Szeretettel írta: Mónika
Köszönjük Mónikának a beküldést! Éhesek is lettünk! 🙂

About regio33

Check Also

Gombás-tejszínes gnocchi /krumpligombóc/

Először is,a gnocchi nem magyar étel…ki gondolta volna…olasz,és biztosan van,aki tud is csinálni,én még soha …

Leave a Reply