Hozzávalók:
-2 jókora krumpli
-1 kis fej hagyma
-1 púpos evőkanál kacsa v.libazsír
-1 teáskanál pirospaprika
-1 kávéskanál só
-1 kávéskanál vegeta
-5-6 db babérlevél
-2 evőkanál liszt
-kb 20 dkg jó minőségű debreceni
-tálaláshoz tejföl
Előkészítés:vágd apróra a hagymát,kicsi kockákra a krumplit,szeleteld vékonyra a debrecenit!
Elkészítés:a zsíron pirítsd meg a hagymát,majd add hozzá a pirospaprikát,keverd el,öntsd fel kb 1,5 liter vízzel,tedd bele a krumplit,szórd bele sót,vegetát,dobd bele a babérleveleket!forrástól számított kb 15 perc után-attól függ,milyen fajta volt a krumpli,és mekkorákra vágtad-kezdd el csinálni hozzá a csipetkét- ha lusti vagy,tehetsz bele boltit is,de a házi sem nagy faxni…2 evőkanál lisztet összekeversz csipetnyi sóval,kicsi hideg vízzel,elég keménynek kell lennie,hogy tudd tépkedni és ne ragadjon!
Jó erősen forrjon a leves,mikor elkezded belecsipkedni a csipetkét,és jó meleged lesz a végére…Ha a csipetkével is forr,hozzáadod a vékony karikákra felvágott debrecenit,ami nem mócsingos,mert figyeltél rá,hogy jó minőségűt vegyél és kb 10 perc után elkezded kóstolgatni,a debreceni és a csipetke fog versenyezni,melyik lesz hamarabb puha és amikor a második helyezett is célba ér,kész a levesed!
Tálaláskor ne spórolj a tejföllel,ha gondolod,kanyaríts egy jókora szelet kenyeret is mellé!
Jó főzést,jó étvágyat!
Jóízűen megfőzte és /majdnem mind/ megette:Mónika
Köszönjük Mónikának a beküldést! 🙂