A sütőtök,krémleves formájában azoknak is bejön általában,akik hagyományosan megsütve nem szeretik.A fűszerezésén múlik minden,mert alapjában változtatja meg a karakterét 1-2 fajta variáció.Nekem szerecsendióval,borssal jön be legjobban,de azt meg a család többi tagja nem eszi meg…Hiába,nem egyszerű az élet!
Hozzávalók:
-egy kicsi sütőtök
-hagyma,1 közepes fej
-fokhagyma,2 gerezd
-só
-bors
-1 centis gyömbér
-víz
-1 deci főzőtejszín
-szalonna
-natúr tökmag
Előkészítés:
Hámozd meg és vágd össze a sütőtököt 1×1 centis kockákra.Mondtam,hogy nem egyszerű az élet,de ez a legnehezebb az egészben!Vágd apróra a hagymát,külön a fokhagymát és a gyömbért nagyon picire..Kockázd fel a szalonnát is!
Elkészítés:
Tedd fel egy fazékban az olajat a hagymával,párold meg,rakd hozzá a fokhagymát,a gyömbért,fél perc múlva a sütőtök is mehet,1-2 percig párolod együtt,majd felengeded forró vízzel,megsózod,megborsozod. Most leülsz olvasni….Nem is! Megcsinálod a levesbe valókat addig,míg megfő a sütőtök!Egy kicsi,száraz serpenyőben,sokszor kevergetve megpirítod a tökmagot,ha pattog és van illata,kiöntöd egy kicsi edénybe.(SOHA ne hagyd a serpenyőben a tökmagot,mert szétég!-saját tapasztalat)Ugyanebbe az edénybe teszel egy pici olajat vagy zsírt és megsütöd a pici szalonnakockáidat.
Amikor megfőtt a tök,botmixerrel nekiesel és végzel vele!Ha szép sima az állaga,visszateszed forrni,felöntöd a főzőtejszínnel,2 perc múlva kész is!
Tálaláskor szórd a tetejére a szalonnát és a tökmagot. Ennnyi!!!
Mónika