Otthon / Dorog hírei / Vasárnap került megrendezésre a Dorogi Futókör szervezésében a 2. Mikulásfutás Dorogon

Vasárnap került megrendezésre a Dorogi Futókör szervezésében a 2. Mikulásfutás Dorogon

2016. december 4-én, vasárnap immár második alkalommal került megrendezésre a Dorogi Futókör szervezésében a Mikulásfutás.

Ha december, akkor Mikulás, Karácsony, adományozás. Ha december akkor futás? A válasz igen! Legalábbis a dorogi futókör tagjainak, akik immáron 2. alkalommal rendezték meg a „Mikulásfutás” nevet viselő eseményt. Ennek alkalmával nem csupán kedvenc testmozgásuknak hódolnak a csoport tagjai, hanem egy adománygyűjtést is szerveztek fogyatékos gyermekek számára. Reméljük évről évre gyarapodik majd a szervezet létszáma, hiszen egy több szempontból is egy remek kezdeményezést láthatunk. A futókör beszámolóját alább olvashatják.

„A december az adakozás hónapja. Ilyenkor mindenki átgondolja, mi az, amit fel tud ajánlani azoknak, akiknek az ünnepek nem olyan körülmények között telnek, mint szeretnék. Mi is így tettünk és idén a Mikulásfutást összekötöttük egy adománygyűjtő akcióval.

futokor-2

Arra kértük a futótársakat és a támogatókat, hogy egy cipősdoboznyi ajándékkal – mintegy nevezési díjként – járuljanak hozzá a nélkülöző gyerekek boldogabb karácsonyához. Ezen kívül csatlakoztunk Boros Andrea kezdeményezéséhez (WALKenergie Dorog), aki plüssmacikat gyűjtött fogyatékos emberek számára.

Szerencsére a felhívásunkat sokan érezték magukénak, így vasárnap délután már fél kettőtől érkeztek a plüss játékok és a szépen csomagolt dobozok a Buzánszky Jenő Stadionba. Cserébe forralt borral, meleg teával, szaloncukorral és jó hangulattal vártuk a jótékonykodókat.

futokor-3

Az esemény egy fotóval indult, majd a Mikulás és a Krampusz a legkisebbeket egy közös futásra invitálta a futópályán. A gyerekek becsülettel végigfutották a számukra kimért távot, majd megkapták a megérdemelt szaloncukrukat a Mikulástól és segédeitől.

Ezután a felnőttek és a nagyobb gyerekek egy rövid kört tettek a városban. Futás közben a puttonyból minden arra járót megajándékoztunk egy-egy szaloncukorral. A nemrég felújított Agorában, Dorog központjában megpihentünk egy közös fotó erejéig, majd folytatódott az út vissza a Stadionba.

futokor-4

Nagyon köszönjük a felajánlott ajándékokat minden kedves sporttársunknak! A dobozokat a dorogi Családsegítő segítségével juttatjuk el a rászorulóknak. A plüssállatokat Boros Andrea a helyszínen átvette, azokat a Mikulás segítőjeként december 6-án adja át a tokodaltárói Fogyatékosok Otthonában.

futokor-5

Reméljük jövőre újra találkozunk veletek!”

Forrás: dorogifutokor.hu

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply