Otthon / Dorog hírei / Újabb NB I-es játékossal erősít a Dorogi FC! Ezúttal a 3 évvel ezelőtti gólkirály érkezik
Fotó: Havran Zoltán, NSO

Újabb NB I-es játékossal erősít a Dorogi FC! Ezúttal a 3 évvel ezelőtti gólkirály érkezik

A fővárosi közelségnek és a Nyíregyházi Spartacus-szal történő sikertelen megállapodásnak is köszönetet mondhatnak Dorogon.

Az NB II-be frissen feljutott Dorogi FC az elvárásokon felül teljesítve kezdte a szezont és sokáig a középmezőny elején tanyázott. Ám az őszi szezon felétől erős visszaesés mutatkozott a játékban, mely az eredményekre is kihatott, sokszor pedig a szerencse sem pártolt a csapat mellé. Jelenleg a 15. helyről várják a tavaszi rajtot, de addig sem tétlenkednek.

Korábban már hírül adták, hogy az U-20-as korosztályos válogatott hálóőre, Demjén Patrik szerződik az MTK második csapatából Dorogra. Esztergomi születése révén ez egy hazatérést jelent, mely reméljük nagyon sikeres lesz számára. A felkészülési meccsek is folyamatosan napvilágot látnak és már biztos, hogy három NB I-es csapattal – Honvéd, Haladás, Vasas, utóbbival egyébként a Magyar Kupa soron következő fordulójában – is megmérkőznek. Most pedig egy igazán hiánypótló igazolást jelentettek be, hiszen csatár posztra, a 2013-2014-es szezon NB I-es gólkirályát, az akkor paksi színekben szereplő Simon Attilát igazolta le a klub. A 33 éves játékos már Dorogon is edz a csapattal.

A Doroghoz másfél évre írok alá, már együtt készülök a csapattal, az első benyomásom szerint nagyon jó helyre, közösségbe kerültem. A célunk nem lehet más, mint hogy magabiztosan maradjunk bent az NB II-ben, biztos vagyok benne, hogy sikerül. Fontos szempont volt, hogy maradjunk Budapesten vagy környékén, hiszen a családomat, amely tíz éve rendre követ mindenhová, még Ausztriába is, nem szerettem volna kitenni egy újabb költözésnek. Hazatértünk, és remélem, a nyugalom a játékomon is meglátszik majd, szeretnék sok góllal hozzájárulni a Dorog szerepléséhez.” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a játékos.

Az bizonyos, hogy Bene Ferenc szerepe megkérdőjelezhetetlen a Simon leigazolásában és reméljük, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. A Dorogi FC őszi mezőnyjátéka kétségkívül megállja a helyét az NB II-ben. Rengeteg fiatal tehetség játszik a csapatban, akikre lehet építeni, de a helyzetkihasználásban már kevésbé jó statisztikákkal rendelkeznek. Ennek javítására érkezett Simon, aki nagy segítség lehet a csapatnak.

Hajrá Dorog!

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply