Otthon / Gasztronómia / Bojkottra szólítanak fel a Heineken termékekkel szemben a Csíki Sör mellett kiállók
Kép forrása: Heineken bojkott Facebook-csoport

Bojkottra szólítanak fel a Heineken termékekkel szemben a Csíki Sör mellett kiállók

A Heineken és a Csíki Sör között évek óta zajlik a márkavita, de úgy néz ki a román bíróság tett pontot az ügy végére. Természetesen nem a székely terméknek kedveztek.

Mint ismeretes, a napokban a román bíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását és 30 napot adott az összes termék és eszköz megsemmisítésére, illetve értékesítésére. Ezzel a döntéssel tulajdonképpen a román hatóságok bezárattak egy székely vállalkozást, mely sikeres tört ki a kistérségi ismeretségből. A tiltás annak ellenére történt, hogy az Európai Márkahivatal december 9-én másodfokon is az erdélyi gyártónak ítélte a márkát.

A cég vezetői így fogalmaztak Facebook-oldalukon: „Az Unió döntését a román bíróság ezzel a döntésével figyelmen kívül hagyta! Jelenleg 140 embert foglalkoztatunk Székelyföldön. Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!”

Ennek fényében szeretnénk mi is kedveskedni a Heineken-nek és leírni a kedves olvasóknak, hogy a holland cég milyen termékeket forgalmaz kis hazánkban: Heineken, Soproni, Kaiser, Steffl, Gösser, Edelweiss, Arany Fácán, Krusovice, Adambrau, Buckler, Strongbow.

A Jobbik politikusa, Magyar Zoltán is bojkottra szólította fel a sörbarátokat: „A tudatos magyar vásárlóknak e roppant igazságtalan és példátlanul magyarellenes lépésre nem lehet más a válasza, mint a Heineken multinacionális vállalat termékeinek általános bojkottja.”

A legnagyobb ellenzéki párt képviselőjének felhívása szerint a Jobbik „Felkér minden magyarországi és külhoni magyart, aki az üggyel szimpatizál, hogy mindaddig ne vásároljon a Heineken által gyártott sörökből, amíg a cég nem hagy fel a székelyföldi sör ellehetetlenítésével. Csak egy ilyen összefogás lehet képes a gátlástalan piaci szereplőt jobb belátásra téríteni.”

Ennek prezentálásra pedig kiöntött egy üveg nedűt a sajtó orgánumok munkatársai előtt.

Fotó: Béli Balázs

Egy petíció is elindult a gyár megmaradása érdekében, melyet egészen véletlenül itt el is lehet érni. 🙂

About regio33

Check Also

MA VAN VALENTIN NAP

A szerelmesek, a jóbarátok és mindazok ünnepe, akik szeretik egymást. Ezt a napot az angolok …

Leave a Reply