Otthon / Esztergom hírei / Breaking! Megszólalt az esztergomi városháza a Strandbüfé bezárásának hírével kapcsolatban!
Fotó: Google Maps

Breaking! Megszólalt az esztergomi városháza a Strandbüfé bezárásának hírével kapcsolatban!

Az elmúlt napok közfelháborodásának betudhatóan megszólalt a városháza is, mely az alábbi közleményt osztotta meg a sajtóval.

„Nem zár be a Strandkert

Pontatlan, a  lakosság megtévesztésére alkalmas hír jelent meg az egyik esztergomi internetes portálon, amely azt állította, hogy bezár a Strandkert. Ez azonban nem igaz: A Strandkert továbbra is üzemel majd az eddigi gyakorlatnak megfelelően.

A történet előzménye, hogy 2017. január 19-i ülésén Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy nem kívánja a Szent István Strandfürdő területén lévő Strandbüfé működésére szolgáló ingatlanrészt újabb öt évre bérbe adni, tekintettel arra, hogy a „Városok városa program A) Belváros revitalizációja”, valamint a modern belváros közös fejlesztésének koncepcióterve érinti. A jelenlegi bérlő – akinek 2017. március 18-án jár le a bérleti szerződése – már 2015-ben jelezte, hogy a hosszútávú bérlemény reményében beruházást kíván eszközölni, ami nemcsak sürgős állagmegóvást, de komoly fejlesztéseket és profil bővítést is tartalmaz.

Mint mindig az Önkormányzat most is korrekt módon kívánt eljárni, figyelembe véve a bérlő érdekeit is. Ezért nem áll módjában meghatározott, hosszútávú, 5 éves, szerződést kötni.

Ellenben örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, megcáfolva ezzel a hír valótlanságát, hogy a városfejlesztési célok figyelembe vételével, szándékunkban áll a rövid távú üzemeltetés.
Célunk,hogy a strand látogatóit és a Kis-Duna sétány felől betérő vendégeket egyaránt kiszolgálhassa a Strandkert.”

Hogy a a rövid távú üzemeltetés pontosan mit jelent arról nem kaptunk tájékoztatást, de valószínűsíthetően egy felmondási idővel ellátott megállapodás születhet meg. Az esztergomi önkormányzat vajon eredetileg is így tervezte – mert ez a jegyzőkönyvből nem derül ki – vagy látva a lakosság nagymértékű felháborodását, annak fényében hátrált meg? Talán egyszer erre is választ kapunk.

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply