Otthon / Dorog hírei / Csúszik a Köztársaság út felújításának II. szakasza Dorogon

Csúszik a Köztársaság út felújításának II. szakasza Dorogon

2017.02.10-én rendkívüli testületi ülés keretein belül tárgyalta Dorog képviselő-testülete a város 2017-es költségvetését.

Az előterjesztett anyag szerint 3,2 milliárd forinttal tervezhet a város. A polgármester által jegyzett előterjesztéshez egy módosító csomag érkezett, melyet Polonyi Zsolt a Jobbik helyi képviselője nyújtott be. Az indítványt 3 képviselő támogatását kapta meg, 9 ellenében, így szavazásra az eredeti előterjesztés került, melyet a testület 10 igen, 1 tartózkodás és 1 nem szavazattal fogadott el.

A benyújtott módosításokról, valamint az elfogadott költségvetésről Polonyi Zsoltot kérdeztük:

„Évek óta azért küzdök, hogy Dorogon olyan beruházások, fejlesztések valósuljanak meg, melyek a lakosság igényeit, szükségleteit tudja kielégíteni. Az idei módosító indítványomban is ezek a tételek jelentek meg, pontos számokkal megjelölve. Látványberuházások helyett végre meg kellene hallani a lakosság hangját és ez alapján tervezni.

Tavalyi év során az általam benyújtott Baross Gábor lakótelepi parkoló kialakítására tett indítványomnál a polgármester úr elmondta, hogy a 2017-es év első számú beruházásaként fog szerepelni. Ennek ellenére nem került be a költségvetésbe, ugyanúgy, mint a szintén megígért Köztársaság út felújításának II. üteme.

Látványos, túlárazott, felesleges beruházások kerülnek megvalósításra, ahelyett hogy a tarthatatlan és szükséges fejlesztések valósulnának meg. Ehhez pedig a körzeti képviselők asszisztálnak.”

A Polonyi Zsolt által benyújtott javaslat

 

Hogy ki lesz az idei költségvetés nyertese, azt még nem tudni, majd az idő eldönti. Egy biztos, 2019-ben önkormányzati választások lesznek, és a jelenlegi állás szerint két nagyon eltérő irányvonal közül választhatnak a dorogiak.

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply