Otthon / Egyéb / Nem került be az idei Magyar Filmhét repertoárjába A lovasíjász! Itt az alkotók válasza!

Nem került be az idei Magyar Filmhét repertoárjába A lovasíjász! Itt az alkotók válasza!

A Filmakadémia tagjainak döntése alapján, a tavalyi év egyik legnézettebb filmje nem szerepel a Magyar Filmhét február 26. és március 5. között, Budapesten és 10 vidéki városban vetítendő alkotásainak listáján.

Elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy A lovasíjász című film nemcsak a 2016-os év, hanem az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb hazai alkotása lett. Ezt kiválóan alátámasztják a nézettségi adatok, amelyek tekintetében rekordokat döntögetett a film. Ennek ellenére nem került be azon filmek közé, amelyeket a Magyar Filmhét keretein belül vetítenek a kiválasztott budapesti és vidéki mozikban.

Fotó: A lovasíjász Facebook-oldal

 

Az alkotók nem estek kétségbe, és az alábbi felhívást tették közé a közösségi oldalon:

„Kérlek OSSZÁTOK!

A Magyar Filmakadémia tagjai úgy döntöttek, hogy A LOVASÍJÁSZ NEM szerepel a 2016. év legjobb, a Magyar Filmhéten (február 26-március 5.) bemutatásra kerülő és arra méltó dokumentumfilmjei között!

Ennek ellenére szeretnénk hozzájárulni a filmhéthez, hogy mindenkihez eljusson a film, azokhoz is akik még nem látták, és azokhoz is, akik újra szeretnék nézni!
Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy minden ELLENSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL felajánljuk a filmet bármely MOZI és MŰVELŐDÉSI HÁZ számára vetítésre február 26 és március 5-e közötti időszakban.

Kérlek terjesszétek és keressétek a mozikban és művelődési házakban a filmet.
Vetítési szándékot alovasijasz@gmail.com címre jelezzétek!
Nagyon köszönünk minden szeretetet!”

A bejegyzés IDE kattintva érhető el.

Véleményünk szerint – amivel természetesen nem feltétlenül kell egyetérteni – A lovasíjásznak mondanivalója és érzelmeinkre gyakorolt hatása alapján abszolút helye lenne a Filmakadémia listáján. Persze nem tudjuk milyen szakmai indokok alapján döntöttek az elbírálók, ám mi nézők, szívesen láttuk volna a listán a filmet. Reméljük sokan tudnak majd élni az ingyenes vetítés lehetőségével és olyanokhoz is eljut a film, akik esetleg eddig nem látták.

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply