Otthon / Dorog hírei / Nunkovics Tibor: Kik a felelősei a Budapest-Esztergom vasútvonal újabb kivitelezési hibájának?

Nunkovics Tibor: Kik a felelősei a Budapest-Esztergom vasútvonal újabb kivitelezési hibájának?

Ezzel a kérdéssel fordult Nunkovics Tibor, a választókerület jobbikos elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje dr. Seszták Miklós miniszterhez.

Közleményt adott ki és írásbeli kérdésben fordult a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje Nunkovics Tibor, az Esztergom-Budapest vasútvonal újabb kivitelezési hibájának okán az illetékes dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez.

A napokban jelent meg a hír, hogy az Esztergom-Budapest vasútvonal villamosítása közben újabb probléma lépett fel. Ezúttal a Piliscsaba és Pilisvörösvár közti vasúti alagút jelent akadályt, mivel az pályakorszerűsítéskor nem került elég mélyre a sínpálya (40 cm helyett csak 25 cm-rel süllyesztették a kivitelezők), így jelenleg a villamosítás nem megoldható. Ennek következményeként újabb milliárdokba kerülhet a hiba kijavítása. Az „Európa legdrágább vasútvonala” nevet jogosan viselő beruházás során számos kivitelezői hiba lépett már fel. Elég csak az iszonyatos időbeli csúszásra vagy a pilisvörösvári aluljáróra gondolni.

Fotó: jobbik.hu

közleményben a Jobbik politikusa azt követeli, hogy nevezzék meg a felelősöket és kérjék számon azokat, akiknek köszönhetően ezek a súlyos hibák kialakultak, sok-sok milliárd forint plusz ráfordítást generálva ezzel.

Az írásbeli kérdést már közvetve, Magyar Zoltán és Ander Balázs országgyűlési képviselők közbenjárásával nyújtotta be az illetékes miniszternek, hasonló tartalommal.

Elmondása szerint „Az Esztergom-Budapest vasútvonal fejlesztésébe a Kormány évek óta ész nélkül tolja a milliárdokat úgy, hogy a pályafejlesztési munkálatok hibáinak javítása azóta is folyamatosan zajlik, és még mindig nem beszélhetünk a villamosítás megvalósulásáról. Mindezt eddig 5 perc menetidő javulásért, ami egész egyszerűen botrányos.” Az írásbeli kérdésben pedig felteszi a kérdést, hogy mennyibe került a beruházás eddig az adófizetőknek.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply