Otthon / Dorog hírei / Jobbik: meg kell akadályozni a párkányi gumiégető létrehozását
Fotó: Béli Balázs

Jobbik: meg kell akadályozni a párkányi gumiégető létrehozását

A Jobbik tiltakozik a szlovákiai Párkányban tervezett gumiégető ellen és a magyar kormány fellépését várja.

Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a határ menti településen évi 20 ezer tonna kapacitású gumi- és műanyagégető művet szeretnének létrehozni, ami az uralkodó szélirány miatt Magyarország levegőjét szennyezné.
    Jelezte, hogy a beruházást – az esztergomiak mellett – a párkányiak sem szeretnék, néhány nap alatt a 11 ezres lakosú városban több mint 7 ezren írták alá a tiltakozó íveket.
    A jobbikos politikus azt várja a kormánytól, hogy kapcsolódjon be a nemzetközi engedélyezési eljárásba, a környezetvédelemért felelős miniszter pedig vegye fel a kapcsolatot szlovák minisztertársával.
    Nunkovics Tibor, a párt esztergomi választókerületi elnöke arról számolt be, hogy pártok és a civilek egységes véleményen vannak az ügyben, s a Duna mindkét oldalán aláírásgyűjtés indult. Hozzátette, hogy Dorogon már van egy veszélyes hulladékégető üzem, a levegő minősége jelentősen romlana, ha egy másik is létesülne a térségben.” – írja az MTI.

A teljes sajtótájékoztató ITT tekinthető meg.

Fotó: Béli Balázs

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply