Otthon / Országos hírek / Az Országgyűlésben kapták lencsevégre Mészáros Lőrincet (képekkel)
Nem kis meglepetést és némi derűt okozott a felcsúti polgármester "megjelenése". Fotó: Béli Balázs

Az Országgyűlésben kapták lencsevégre Mészáros Lőrincet (képekkel)

A mai plenáris ülésen váratlanul megjelent Mészáros Lőrinc, majd ki is vezették.

A megjelenés persze nem a klasszikus értelemben történt, hiszen mit is keresne a nemzet gázszerelője a Parlamentben?

A honatyák éppen Gyöngyösi Márton, jobbikos országgyűlési képviselő interpellációját hallgatták, aki Orbán Viktor és Mészárős Lőrinc kapcsolatáról beszélt, illetve arról, hogy milyen kapcsolat fűzte a miniszterelnököt az FBI által körözött Gaith Pharaon-hoz, illetve hogyan jön a képbe Orbán Viktor veje.

A válaszadásra kijelölt Tuszon Bence államtitkár felszólalása alatt azonban a Jobbik két képviselője egy életnagyságú, Mészáros Lőrincet ábrázoló táblát hozott be a terembe, melyet a miniszterelnök széke elé helyeztek el, rajta az alábbi felirattal: stróman.

Fotó: Béli Balázs

Az ülést vezető Jakab István félbeszakította a felszólalást, és miután figyelmeztetésben részesítette az elkövetőket, „kivezettette a Mészáros Lőrincet”. A Jobbik padsoraiból eközben többen a „rakjatok rá bilincset is” bekiabálások hallatszottak.

Fotó: Béli Balázs

A Jobbik egyébként tematikus Mészáros Lőrinc-napot hirdetett meg mára, aminek keretén belül többen is felszólaltak a frakcióból ebben a témában. Többek között Magyar Zoltán is, aki interpellációban elmondta, hogy Mészáros Lőrincnél (aki saját bevallása szerint úgy lett ilyen sikeres, hogy másfél évtizedig napi 18-20 órát dolgozott) az emlősök között már csak a zsiráf alszik kevesebbet. Mindenesetre az is érdekes, hogy mennyi földhöz jutott a Mészáros-család a földprivatizáció során és mennyiért…

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply