Otthon / Esztergom hírei / Továbbra sem szívesen látott személy az esztergomi koporsólopást kirobbantó sírásó
Fotó forrása: n1tv.hu

Továbbra sem szívesen látott személy az esztergomi koporsólopást kirobbantó sírásó

Rézműves Tibor már több ígéretet is kapott arra, hogy ügyében lépések lesznek, mégsem történt ezidáig semmi.

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. egykori dolgozója 2014-ben fordult a hatóságokhoz, akik előtt több bűncselekményt is feltárt. Ilyenek voltak a Kft. szociális temetkezéseinél tapasztalt visszaélések, valamint a Párdányi család kriptájának „kifosztása”. Mint ismeretes, Párdányi Miklós tett feljelentést a Kft. ellen, amikor értesült róla – majd be is bizonyosodott – hogy 2010-ben édesanyja sírját a temetés követően felásták, a drága koporsót kivették és újra értékesítették, a testet pedig visszatemették, majd a kriptát lebetonozták. Az ügyben, a kft. akkori ügyvezetője ellen jelenleg büntetőeljárás folyik, ám ez is csak Párdányi Miklós kitartásának köszönhető, hiszen mind az Ügyészség, mind a térség fideszes országgyűlési képviselője igyekezett lerázni az ügyet magáról.

Az esetről az N1TV is beszámolt:

 

A tanúvallomásokat követően, Rézműves Tibor a szokásos alkalmassági vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy alkalmatlan a sírásói munkavégzésre. Természetesen a korábbi alkalmazott nem értett egyet a vizsgálat eredményével és azt gyanította, hogy a tanúvallomása miatt állítottak ki hamis orvosi alkalmasságit. Ezt megerősíti egy külön kórházi és egy ÁNTSZ szakvéleményén is, mely megállapította, hogy Rézműves alkalmas a munkavégzésre. Idén januárban a megyei orvosetikai bizottság megállapította, hogy hamis eredmények születtek, mely etikai vétséget vont maga után az azokat kiállító orvos számára.

Rézműves bemutatva az új vizsgálati eredményeket többször is szóbeli ígéretet kapott arra, hogy leülnek vele tárgyalni arról, hogy esetleg visszakapja a munkáját. Természetesen előrelépés nem történt, továbbra sem helyezték vissza korábbi munkakörébe. „Nincs olyan bírósági döntés, amely megállapította volna, hogy az Esztergomi Kegyeleti Kft. jogszerűtlenül járt volna el Rézműves Tibor munkaviszonyának megszüntetésével kapcsolatban” – közölte a Népszavával Hégli Krisztián Zoltán, a cég jelenlegi ügyvezetője. A Kegyeleti Kft. a Strigonium Zrt. alá tartozik, ami önkormányzati tulajdonban van.

Egyelőre tehát több nyitott kérdés is van az ügyben. Mikor és milyen ítélet fog születni a visszaélések kapcsán? Visszakaphatja-e Rézműves Tibor a munkahelyét?

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply