Otthon / Esztergom hírei / Mariathon – Mária Rádiók konferenciája Esztergomban

Mariathon – Mária Rádiók konferenciája Esztergomban

Nemzetközi szintű konferencia nyílt a Mária Rádió médiacsalád tagjainak részvételével március 21-én Esztergomban.

Az 5. Mariathon elnevezésű, több napos eseményen számos európai ország katolikus rádiós-papjai, egyházi médiaszakemberi vesznek részt, illetve látogatják meg a konferencia apropóján a királyváros több nevezetességét.

A kegyelem műve – Európai Találkozó Esztergomban alcímet viselő konferenciát a házigazdának számító Esztergom képviseletében Romanek Etelka polgármester köszöntötte a Szent Adalbert Központban a rendezvény résztvevőit. Mint a város első embere többek között fogalmazott:  „Különleges a hitéleti, vallási tematikájú rádióadók, rádióműsorok helyzete, hiszen a változó, technikailag, társadalmilag, egyháztörténetileg is új kihívásokat jelentő 21. században ezeknek a médiumoknak, jelentős szerepe van a keresztény közösségformálás, közösségmegtartás feladatai között.  A Mária Rádió és annak médiacsalád közössége egy ilyen hitélet megtartó szolgálatban van, melyet nagy reménnyel hallgatnak világszerte.”

A háromnapos Mariathon-on orosz, lett, litván, belarusz, román, albán, bosznia-hercegovinai, horvát, koszovói, szlovák, olasz, holland, belga, német, ír és magyar résztvevők hallgatták az előadásokat. Az expozék között több érdekes téma is előtérbe került, ezek között talán az egyik legfontosabb az eucharisztikus kongresszus 2020-ban Budapesten megrendezendő eseménye volt. Emellett előadásokban szóltak a publikumhoz többek között  A Mária Rádió lelkisége és küldetése (Ferenc pápa „Misericordia et Misera” című írásából kiindulva), az új intranet, a Mária Rádió médiaközösség célja, projektjei témákról.

A kongresszus résztvevői az előadások után délutáni időszakokban Esztergom illetve Budapest szakrális és történelmi emlékhelyeire látogattak el, így egyebek mellett megtekintették az esztergomi Várhegyen lévő nevezetességeket, illetve Budapesten is a várat, valamint a Mátyás-templomot, a Szent István bazilikát illetve a Parlamentet, s benne a Szent Koronát.

 

Forrás: Esztergom Városháza

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply