Otthon / Dorog hírei / Bejelentette 2018-as képviselőjelöltjét a Jobbik! Kit indítanak a többiek?
Ki lesz a befutó?

Bejelentette 2018-as képviselőjelöltjét a Jobbik! Kit indítanak a többiek?

A 2014-es országgyűlési választások után, 2018-ban ismét ugyanaz a személy fog indulni a Jobbik színeiben az Esztergom központú választókerületben.

Nunkovics Tibor fogja képviselni a Jobbik Magyarországért Mozgalmat az egy év múlva esedékes országgyűlési választásokon. A politikus 2014-ben már jelöltje volt a nemzeti néppártnak, és akkor – ismeretlen jelölthöz képest – jól szerepelt hiszen több, mint tízezer szavazatot kapott, ami soknak számít, figyelembe véve, hogy milyen „nagyágyúkkal” kellett felvennie a versenyt, valamint annak fényében, hogy más egyéni választókerületekben mennyi szavazatot kaptak a jobbikos jelöltek.

„Tisztesség, szakmaiság, szolgálat! E szavak fogják jellemezni munkámat, amennyiben felhatalmaztok arra, hogy országgyűlési képviselőként szolgáljam a népet!”

Olvasható a jövendőbeli jelölt Facebook-oldalán. Megkeresésünkre a politikus elmondta, „bízik a sikerben” és abban, hogy a térségben élők bizalmat szavaznak neki, hogy „szolgálhassa az országot és az embereket”. A 32 éves közgazdász végzettségű politikus véleménye szerint:

„Az embereket kormányváltó hangulat jellemzi, mely azt fogja eredményezni, amit az időközi választásokon is tapasztalni lehetett, mégpedig, hogy a választók azon erő mögé fognak felsorakozni, azt fogják támogatni, akiben a leginkább látják a kormányváltó képességet. Ez pedig a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik lesz.”

Nunkovics Tibor legfontosabb feladatainak tekinti a hazai bérek uniós szinthez történő felzárkóztatását, az egészségügy – helyi vonatkozásban az esztergomi kórház – ellátási és felszereltségi színvonalának javítását és a korrupció felszámolását. A politikus 2014 májusa óta a Jobbik parlamenti frakciójának szakértőjeként dolgozik, és az itt megszerzett tapasztalatokat szeretné kamatoztatni a parlamenti padsorokban.

A többi párt képviselőjelöltjeit hivatalosan még nem ismerjük. Az viszont valószínűsíthető, hogy a Fidesz-KDNP Völner Pált fogja indítani a körzetben, aki jelenlegi is országgyűlési képviselője a körzetnek. Az előző ciklusban infrastruktúráért felelős államtitkárként tevékenykedett, ám a Budapest-Esztergom vasútvonal felújítása körül kialakult súlyos többletköltségek és kivitelezési problémák miatt, hátrébb rangsorolhatták a párton belül, hiszen nem lett belőle államtitkár az új ciklus elején. A propaganda minisztérium (Miniszterelnöki Kabinetiroda) létrehozását követően, az számos vezetőt szívott magába, melynek következtében a megüresedett helyeket fel kellett tölteni. Talán ennek okán is lehetett, ezúttal már az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, amely azért testhezállóbb feladat számára.

Hogy a baloldali pártok milyen formában és kit vagy kiket fognak indítani 2018-ban a választókerületben azt nem tudjuk. Elképzelhető, hogy még ők sem, hiszen az utóbbi időben komoly csatározásokba kezdtek egymással. Az LMP-vel szintén hasonló a helyzet, bár úgy tudjuk náluk már elkezdődtek a jelöltállítások. 2014-ben a baloldal közös – a Parlamentet jelenleg ignoráló DK-s – jelöltje Vadai Ágnes volt, aki csupán 3700 szavazattal kapott többet, mint Nunkovics Tibor, jobbikos jelölt. A két legerősebb ellenzéki jelölt egyébként együtt valamivel több szavazatot kapott, mint a kormánypárti jelölt. Ha figyelembe vesszük, hogy a legfrissebb felmérések szerint a Fidesz-KDNP ismét veszített támogatottságából és azt, hogy a pártok elutasítottságát tekintve toronymagasan vezet, egyáltalán nem lefutott a választás végkimenetele az esztergomi központú, 30 települést magába foglaló választókerületben.

Mindenesetre várjuk a további hivatalos bejelentéseket, melyeket szintén közzé fogunk majd tenni.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply