Otthon / Dorog hírei / Dorog: a pénzügyi bizottság nem támogatja a béruniót

Dorog: a pénzügyi bizottság nem támogatja a béruniót

Bérunió támogatása leszavazva.

Polonyi Zsolt a Jobbik dorogi önkormányzati képviselő által jegyzett előterjesztést – mely a képviselő-testület támogatását kéri „az egyenlítsük ki EU-t szétfeszítő bér és gazdasági különbségeket” polgári kezdeményezésnek – a pénzügyi bizottság tegnapi ülésén 5-1 arányban leszavazta.

A képviselő hozzánk eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük, várjuk a másik oldal állásfoglalását is, melyet szintén közzé teszünk.

„Közlemény

Összhangban a Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezésére 2017. március 14-én Budapesten nyolc Európai Uniós ország képviselőinek részvételével aláírt és 2017. március 21-én az Európai Bizottságnak benyújtott Bérunió Európai Polgári Kezdeményezéssel 2017. 04.18-án Dorog település pénzügyi bizottság ülésén kértem városunk önkormányzati képviselőinek és bizottsági tagjainak támogatását. Sajnos a bizottság tagjainak többsége a pártpolitikai csatározásokat polgáraink érdeke elé helyezve, nem támogatta kezdeményezésünket.

Magyarország és Közép-Európa a rendszerváltás óta vár arra, hogy az európai integráció a bérek és az emberek életszínvonala terén is létrejöhessen. Sajnos az elmúlt 27 év kormányainak elhibázott, neoliberális gazdaságpolitikája, az erőltetett privatizáció és hazánk ellenőrzés nélküli kiszolgáltatása a nemzetközi nagyvállalatoknak mára katasztrofális következményekhez vezetett. Mára Magyarország termelése szinte teljesen a multik által ide telepített, kis hozzáadott értékű termékek gyártására és ezáltal olcsó munkaerőre alapozott összeszerelő-üzemek kibocsátására szűkült. Miközben a magyar ipar elsorvadt, kormányaink azon versengtek a térség többi államával, hogy ki tud még kevesebb pénzért rendelkezésre álló munkaerőt biztosítani. Ez a politika a magyar emberek elszegényedéséhez, valamint több százezer honfitársunk elvándorlásához vezetett.

A Jobbik álláspontja szerint a magyar és a közép-európai emberek többet érdemelnek annál, hogy választási lehetőségük mindössze a kiszolgáltatott bérrabszolgává válás, vagy a nyugatra távozás legyen. Ezért indítottuk útjára partnereinkkel a Bérunió európai polgári kezdeményezést, melynek célja a közép-európai bérek felzárkóztatása az EU nyugati tagállamainak szintjére, valamint annak ösztönzése, hogy magas hozzáadott értékkel dolgozó, XXI. századi munkahelyek jöjjenek létre országainkban, biztosítva a tisztességes életszínvonalat és a jól képzett munkaerő helyben maradását. Kezdeményezésünket az aláírást követően beterjesztettük az Európai Bizottsághoz. Pozitív elbírálás esetén pedig hamarosan megkezdjük nagyszabású aláírásgyűjtésünket, melynek során régiónkban egy millió polgár támogatását tervezzük összegyűjteni annak érdekében, hogy kezdeményezésünk képviselői az EU legfelsőbb döntéshozó testületei előtt indíthassák meg a jogalkotási folyamatot. A Jobbik azonban fontosnak tartja, hogy ezt a mindenkit érintő kérdést ne csak a nagypolitika, de a helyi közösségek is magukénak érezzék és támogassák, hiszen a bérek kérdése nem pártpolitikai, vagy világnézeti kérdés, hanem minden magyar ember ügye. Ezért kértük a helyi képviselő-testület támogatását.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a rendszerváltást kisiklató XX. századi pártok képviselői továbbra sem támogatják, hogy a magyar emberek a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalon, létbiztonságban és jólétben élhessenek. Helyette, egyetértve a hazánkat kiárusító politikai elit legfelső szintjeivel továbbra is kiszolgáltatottságban és nyomorban tartanák polgárainkat, hogy így tartsák meg hatalmukat. Nekünk azonban meggyőződésünk, hogy ez a döntés sem lehet gátja a változásnak, mely a 2018-as országgyűlési és 2019-es helyhatósági választások után településünkön is elhozza majd azt a politikát és közéletet, melynek célja nem egyes érdekcsoportok meggazdagodása, hanem a magyar emberek szolgálata lesz.

Polonyi Zsolt

önkormányzati képviselő”

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply