Otthon / Dorog hírei / EXKLUZÍV!!! Interjú a távozó vezetőedzővel
Egy szó: köszönjük!

EXKLUZÍV!!! Interjú a távozó vezetőedzővel

A Régió 33-nak nyilatkozott Németh Szabolcs, a Dorogi FC leköszönő vezetőedzőjével, aki újra feltette Dorogot a hazai futballtérképre.

2014 nyarán érkezett Dorogra, 2016-ban az NB II-be vezette a dorogi labdarúgócsapatot, majd 2017-ben sikeresen vette be a másodosztályt, ezzel beírta magát a dorogi futballtörténelembe. Három év után távozik a Dorogi FC vezetőedzője, Németh Szabolcs.

R33: Három éve, 2014.nyarán érkeztél Dorogra. Milyen tervekkel vágtál neki ennek a kihívásnak?

N.SZ.: Mayer László elnök Úr azzal keresett meg, szeretné, hogy a dorogi csapat ismét az NB2-ben szerepeljen és visszakerüljön a Magyar futball térképére. A kihívás adott volt, feljutni és megkapaszkodni a 2. ligában.

R33: Két év NB III-as szereplés után sikerült kivívni a feljutást a másodosztályba. Milyen nehézségekkel találtad szembe magad az osztályváltásnál?

N.SZ.: Nagyon kiélezett a bajnokság, minden csapatnak van esélye mindenki ellen. Több volt a mérkőzés, több volt az utazás, nagyobbak voltak a távolságok.

R33: Mi a legnagyobb különbség a két osztály között?

N.SZ.: A mérkőzések színvonala magasabb, küzdelmesebb a játék.

R33: A cél a biztos bennmaradás volt, amit jócskán sikerült túlteljesíteni. Tavasszal a csapat 28 pontot szerzett (hátra van még a SZEOL elleni hazai mérkőzés), közben pedig egy nyolc mérkőzéses kapott gól nélküli szériát produkált. Miben kellett változtatni az őszi szezonhoz képest?

N.SZ.: Játékrendszert váltottunk, játék modellünket átalakítottuk.

R33: Melyik az a mérkőzés, amire a legszívesebben emlékszel vissza?

N.SZ.: Az elmúlt három évből a III.Kerület TVE elleni idegenbeli mérkőzés, amelyen bebiztosítottuk az NB2-es indulási jogunkat.

Az idei szezonból a Puskás Akadémia- Dorog mérkőzés, melyet a Pancho arénában játszottunk, fantasztikus stadionban, fantasztikus szurkolótáborunk előtt.

R33: Az eltelt időszak milyen benyomásokat hagytak benned?

N.SZ.: Szép emlékekkel távozom, elégedetten, boldog emberként. A feladatomat becsületesen megcsináltam, elértem a kitűzött célt.

R33: Mik a hosszú távú céljaid a pályafutásod során?

N.SZ.: Szeretnék NB1-es edző lenni és Magyar Bajnok!

R33: Mik azok a tulajdonságok, amik a legjobban jellemeznek?

N.SZ.: Maximalizmus, pontosság, akaratosság – ha valamit fejembe veszek azt megcsinálom – győztes mentalitás.

R33: Dorogon mindig nagy népszerűségnek örvendett a labdarúgás. Mit üzensz a szurkolóknak?

N.SZ.: Először is szeretném megköszöni azoknak az embereknek a szurkolását akik minden mérkőzésen mellettünk álltak. Páran még idegenbeli mérkőzéseinkre is elkísértek minket és biztatták a csapatot. Voltak mérkőzéseink amikor nagyon kellett, hogy buzdításukkal segítsenek a srácoknak és belehajtsanak minket a győzelembe. Őnekik üzenem csak így tovább!

Viszont van egy-két ember, főleg a tribünön akiknek azt üzenem inkább maradjanak otthon vagy menjenek el a kocsmába mert ott is be tudnak rúgni a helyett hogy a csapatot szidják. (Ezzel mi is egyetértünk – a szerk.)

R33.: Köszönjük szépen az interjút, további sok sikert és eredményes szereplést kívánunk a következő állomáshelyeden (kivéve a Dorog ellen)! 🙂

fotó: dorogifc.hu

Németh Szabolcs tehát távozik a csapat éléről és olyan űrt hagy maga után, amit nagyon nehéz lesz betölteni. E feladat most Bene Ferenc sportigazgatóra vár, akit hamarosan szintén meginterjúvolunk.

Köszönünk mindent Szabolcs!

Hajrá Dorog!

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply