Otthon / Országos hírek / Az MSZP segítheti ki a Fidesz-KDNP-t? Együtt döntik tovább a demokrácia bástyáit?
Szeged, 2017. január 30. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Botka László (MSZP) polgármester a Modern városok program keretében kötött együttmûködési megállapodás aláírása után tartott sajtótájékoztatón a szegedi városházán 2017. január 30-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az MSZP segítheti ki a Fidesz-KDNP-t? Együtt döntik tovább a demokrácia bástyáit?

Mint ismert, a plakáttörvény múlt héten elbukott, ám Áder Jánosnak köszönhetően pénteken újra az Országgyűlés elé kerül.

Múlt szerdán szavazott arról a törvényjavaslatról a Parlament, melynek a lényege egész egyszerűen az lett volna, hogy a kormányon kívül senki ne tudjon politikai kampányt folytatni a választási kampányidőszakon kívül. Tehát a „Magyarország jobban teljesít” és hasonló, milliárdokba kerülő szösszenetek ugyanúgy megtalálhatóak lennének minden sarkon, ám az ellenzéki – legyen akár LMP-s, MSZP-s, DK-s vagy éppen jobbikos – plakátokat a kormánypártiak nemes egyszerűséggel megtiltanák. A bicskanyitogató és az európai normáknak teljesen ellentmondó javaslat feltételezhetően az utóbbi párt országos kampányának tudható be, mely komolyan felzaklathatja a fideszes politikusok gondtalan hétköznapjait.

A kétharmados többséget igénylő szavazáson a kormánypárti javaslat elbukott, mivel egy szavazat híján nem volt meg a többségi hozzájárulás. Akkor az ellenzék összezárt és még a Parlamenti munkát ignoráló dékások is gombnyomásra jelentkeztek. Ezt követően, Áder János élt azon jogával, hogy visszadobja a törvényt az Országgyűlésnek átgondolásra. Jó is, ha van egy ilyen pártpolitikától független, abszolút nem kézivezérelt, megbízható államfőnk, igaz? Ezzel tulajdonképpen semmi mást nem tett, mint adott egy újabb esélyt a kormánypártoknak, hogy az ellenzékből valakiket megvegyenek kilóra. Ahogyan ezt korábban is megpróbálták, hiszen több MSZP-s politikus is arról beszélt, hogy kormánypárti kollégáik SMS-ben kérték őket arra, maradjanak távol a szavazástól, mert a góré ennek nagyon örülne. Ez akkor nem jött be, illetve majdnem, mivel egy személy, a DK-s Oláh Lajos nem jelent meg a szavazáson. Hozzá aznap reggel hívtak mentőt, vesegörcsre panaszkodott. Számolt be róla többek között az index.hu is. A kétharmad egy szavazattal nem lett meg. De a Fidesz nem nyugszik és Ádernak köszönhetően újra neki fut.

A változás csupán annyi, hogy azóta az MSZP jelezte, amennyiben elfogadják a módosító javaslataikat, úgy támogathatónak érzik a törvényt, melyet kormánypárti oldalról üdvözöltek is. Az „árulás napja”, ezt a nevet adta például az Alfahír a tegnap kirobbant botránynak.

Ne legyünk naivak! A plakáttörvénynek egyetlen célja van,

elhallgattatni azokat, akik a rendszer ellen szólnak és ehhez kíván most asszisztálni az MSZP,

amit többen találóan a Fidesz prostijának is neveznek már a közösségi oldalon.

Több szakértő is úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy ezzel a lépéssel a szocialisták saját táborukat veszik semmibe és hogy nincs az a módosító javaslat, mellyel a törvény akceptálható lenne egy normálisan működő demokráciában.

Egy biztos, ha a szocialisták lefekszenek a kormánypártoknak, úgy valóban kiírták magukat politikai étlapról.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply