Otthon / Dorog hírei / Bene Ferenc: „Legyetek híresek, ne hírhedtek”
fotó: beneferenc.hu

Bene Ferenc: „Legyetek híresek, ne hírhedtek”

Interjú Bene Ferenccel.

2016 nyarán sportigazgatóként tért vissza Dorogra a klub korábbi csatára, Bene Ferenc. Ő is aktívan kivette részét az újonc csapat sikeréből. Az elmúlt egy évről, valamint a jövőről beszélgettünk vele.

R33: 2016-ban bajnoki címet szereztél a Gyirmót csapatával vezetőedzőként, majd visszatértél Dorogra, mint sportigazgató. Miben változtak meg a napjaid, a feladataid?

B.F.: Vezetőedzői pozícióval szemben sportigazgatóként sokkal nagyon és szélesebb rálátással rendelkeztem az aktuális dolgokról. Külső segítséget kellett nyújtanom a vezetőedzőnek, feladatom volt a klub fejlesztése, a szakmai stáb működésének elősegítése, a játékoskeret kialakítása. Ha Németh Szabolcs igényelte, beszálltam az edzések levezénylésébe.

Kívülről szélesebb rálátásom volt a csapatra, így a vezetőedző segítségére tudtam lenni.

R33: Milyen célkitűzéssel vágtál neki az NBII-es szezonnak?

B.F.: Játékosként is nagyon szép időszakot töltöttem Dorogon, mindig figyelemmel követtem a csapat szereplését. Mayer László vezetésével mélyről kapaszkodott fel a klub és került fel az NBII-be. Elsődleges cél a folyamatos fejlődés volt, másodsorban pedig a biztos bennmaradás a másodosztályban.

R33: A csapat újonc létére a 8. helyen végzett a bajnokságba, amit a városban nagy sikerként értékeltek a szurkolók! Neked mi a véleményed az idei szereplésről?

B.F.: Úgy gondolom minden dorogi büszke lehet a csapatra! Országosan is nagy sikert értünk el, bárhol jártam mindenhol pozitívan beszéltek a Dorogról. Össze kellett szoknunk a vezetőedzővel, először voltak szakmai vitáink. Tavaszra összecsiszolódtunk, nagyszerű szakmai kapcsolat alakult ki közöttünk.

R33: Mi volt a csapat legfőbb erőssége?

B.F.: Az öltözői összetartás. A klub filozófiája, csak olyan játékost igazolunk, aki beleillik ebbe a baráti és családias közegbe. Ennek a csapatnak ez volt a legfőbb erénye.

R33: A szezon végeztével távozott a vezetőedző Németh Szabolcs, sok játékosnak lejár a kölcsönszerződése. Hogy látod a dorogi csapat jövőjét?

B.F.: A tavalyi szezon kezdetén nehéz volt a helyzetünk. Abban az időszakban is az ide illő játékosokat kellett megtalálni rövid idő alatt. Most is hasonló a helyzet. Akik jól érezték magukat és nem kapnak NBI-es ajánlatot visszatérhetnek, hisz Dorogra mindenki szívesen jön. Biztos vagyok benne, hogy az új szakmai stáb meg fogja oldani ezt a feladatot.

R33: A klub bejelentette az új vezetőedzőt, Schindler Szabolcsot. Mennyire ismered személyét, van e rálátásod eddigi munkásságára?

B.F.: A kétezres évek elején együtt végeztük a Testnevelési Egyetem szakedzői szakát. Tanult szakember, tisztességes, jó ember, van játékos tapasztalata és képezi magát. Az élet majd eldönti, de nem féltem őt!

R33: A Nyíregyházánál folytatod pályafutásod, szakmai igazgatóként. Mi lesz a pontos feladatod, mik a célkitűzések a patinás szabolcsi csapatnál?

B.F.: Feladatom hasonló lesz mint Dorogon. Feladatom lesz új játékosok igazolásában való részvétel, szakmai segítségnyújtás a vezetőedzőnek, az ellenfelek feltérképezése.

A célkitűzés a klub további fejlesztése és megerősítése, középtávon az NBI-be való feljutás.

R33: Mik a személyes ambícióid, mik a céljaid az elkövetkezendő időszakban?

B.F.: Továbbra is edzőnek tartom magam. Dolgoztam vezetőedzőként, szakmai igazgatóként, asszisztens edzőként egyaránt. Az élet így hozta, mindig próbálok az elvárásoknak maximálisan megfelelni. Biztos vagyok abban, hogy leszek még vezetőedző. Szeretném, ha Gyirmót után a Nyíregyházával is sikerülne feljutnom az NBI-be, ezúttal szakmai igazgatóként.

R33: A dorogi szurkolók mindig kiálltak a csapat mellett, a labdarúgás szeretete közismert a városban. Mit üzensz nekik?

B.F.: Köszönöm Mayer László elnök úrnak, a klubnak, a szurkolóknak, hogy itt lehettem. Egyetlen egy dolog miatt távozom, egy olyan klub hívott, akinek NBI-es ambíciói vannak.

Amikor az első nyilatkozatomat tettem egy szurkolói ankéton, azt mondtam, hogy szeretném, hogy a dorogi szurkolók híresek legyenek, ne hírhedtek. Országos szinten is mindenhol elismerik őket. Tudtam, hogy így lesz, köszönöm nekik!

Azt üzenem nekik, jóban, rosszban álljanak ki a csapatuk mellett, ahogyan eddig is mindig!

Köszönjük szépen ezt a csodás szezont, a jövőre nézve sok sikert kívánunk! Találkozunk a Nyíregyháza elleni mérkőzéseken.

Hajrá Dorog!

 

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply