Otthon / Dorog hírei / Vereség hazai pályán
forrás: facebook/dorogifc

Vereség hazai pályán

Elvitte a Budafok a három pontot Dorogról.

Hazai pályán is bemutatkozott a Dorogi FC csapata a másodosztályú labdarúgó bajnokság 2017/18-as szezonjában.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a mérkőzésre kilátogató szurkolókat, a mérkőzés alatt több kisebb vihar alakult ki, villámlott, dörgött. Ennek ellenére sikerült a mérkőzést lejátszani, a hazai szurkolók bánatára.

A vendéglátó dorogi csapat a Vajda D.- Szalai, Berkó, Csató, Bora, Németh (Kamarás)- Lénárt (Göblyös)- Faragó (Sitku), Mészáros, Szedlár- Simon összeállításba kezdte a mérkőzést. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Faragó nem tudta bevenni a budafokiak kapuját. A 15. percben Lénárt megsérült, így korai cserét kellett eszközölni a dorogi stábnak.  A 23. percben megszerezte a vezetést a Budafok. Egy beívelést a rosszul kimozduló hazai kapus felett Pölöskey csúsztatta a kapuba. Próbálkozott a Dorog, de igazi helyzetet nem tudott kidolgozni, így a félidőre vendég előnnyel tértek az öltözőbe a csapatok. Az 51. perben növelte az előnyét a vendég csapat, egy pontrúgást fejelt a kapuba Kovács, akit tisztán talált el egy beadás. Próbálkozott a Dorog, de sok volt a hiba a játékában, Mészáros lövése alig kerülte el a kaput. Cserék se tudtak változást hozni, kissé kaotikus lett a hazaiak játéka és felállása. Több játékos nem a saját posztján játszott, de így se sikerült bevenni a budafokiak hálóját, akik több veszélyes ellentámadást vezettek. Az eredmény nem változott, 2-0-ra győzött az újonc budafoki gárda. A mérkőzéshez hozzá tartozik, hogy a dorogiak legjobbját, Szedlár Zoltánt többször alattomos módon állították meg a vendégek játékosai, amit a játékvezető nem büntetett kellőképpen, viszont a dorogi Szalait azonnal kiállította.

Összességében megállapítható, hogy megérdemelten nyert a Budafok, akinek játékosai nem lopták magukat a dorogi szurkolók szívébe kemény, helyenként durva játékukkal. A játékvezető hármas gyenge teljesítménye is borzolta a kedélyeket, de legjobban a dorogi csapat szereplése fájhat a lelkes szurkolóknak.Sokkal nagyobb szervezettségre, jobb játékra lesz szükség az elkövetkezendő időkben, különben nagy bajba kerülhet a csapat.

Dorogi FC- Budafoki MTE 0-2 (0-1)

Edzői nyilatkozatok (forrás: Nemzeti Sport online):

Schindler Szabolcs: – Rengeteget tettünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést, de sajnos ez nem sikerült, mert az első félidőben sok helyzetet elpuskáztunk. Eközben kettőt hibáztunk hátul, és ez megpecsételte a sorsunkat. Ami szomorú számomra, az az, hogy úgy éreztem, idegenben játszottunk.
Prukner László: – Tartottunk a Dorogtól. Összességében azt gondolom, hogy mezőnyfölényt tudtunk kiharcolni, és a lehetőségeink közül kettőt ki is használtunk. Ezzel, úgy érzem, szerintem megérdemelten nyertük meg a találkozót.

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply