Otthon / Dorog hírei / Győzelem a listavezető ellen
A szurkolókkal ünnepel a csapat

Győzelem a listavezető ellen

Megszületett az első dorogi győzelem.

Hazai pályán fogadta az eddig nyeretlen, a rajtnál beragadó Dorog a listavezető, százszázalékos Nyíregyháza csapatát a labdarúgó NBII 4. fordulójában.

A dorogiak a Vajda D.- Grabant, Csató, Bora, Németh- Szellák, Mészáros, Kovács- Faragó, Simon, Kamarás összeállításban kezdték a mérkőzést. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de a fejes a kapu mellé szállt. Válaszul Faragó ugrott meg a jobb szélen, lövése a felső lécről vágódott a hálóba, 1-0. A nyírségiek próbáltak nyomást helyezni a hazaiakra, de egy kontra után Kamarást buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Simon értékesítette, 2-0. Továbbra is nagy volt az iram, az eredmény a félidőig már nem változott. A második félidőben is a vendégek próbáltak kezdeményezni, de igazi helyzetig nem jutottak. A 92. percben a csereként beállt Sitku ugratta ki a mezőny legjobbját Mészárost, aki higgadtan a kapuba lőtt, kialakítva a 3-0-ás végeredményt!

Megérdemelten nyert a hazai csapat, akik hozzáállásban, akaratban is legyőzték a kissé enervált nyírségieket.

Nyilatkozatok:

Tóth Csaba szakmai vezető értékelése: A mai napon történelmet írt a csapat. Az egyik dolog, hogy mentálisan és taktikailag is úgy játszottak, ahogyan mi azt elvártuk és kértük tőlük. Másodszor pedig végre sikerült a hazai közönség előtt a várva várt győzelmet megszereznünk. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten győztünk. Úgy készültünk fel a Nyíregyháza ellen, hogy centire pontosan megterveztünk mindent. Minden taktikai dolgot betartottak a fiúk, ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Egységesek voltak, mentálisan felkészültek és ma egy igazi csapatot láthattunk a pályán. Nem voltak egyéni hibák, nagyon jól működtek együtt a játékosok.

Schindler Szabolcs vezető edző értékelése: Verebes József, egykori mesterem szavait tudnám idézni: Örülök neki, hogy megérkezett a 4. fordulóban a csapat a bajnokságba. Ami az előző hetekben jellemezte a csapatot, hogy rengeteg volt az egyéni hiba, az ma nem volt. Fegyelmezett volt a csapatvédekezés. Az előző hetekben nüanszokon csúsztunk el, mert valami mindig hiányzott. A mai meccsen úgy érzem egyértelmű volt a győzelmünk, nem is fért hozzá kétség. Nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt. Nem is nagyon tudtunk cserélni, hiszen mindenki jól teljesített. Nagy gratuláció a csapatnak, de ez csak egy meccs volt. Ez a győzelem remélem visszaadja a csapat hitét, dolgozni, koncentrálni kell továbbra is. (forrás: dorogifc.hu)

A mérkőzés képe:

 

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply