Otthon / Dorog hírei / Autóval közlekedők! Dorogon és Esztergom-Kertvárosban csak óvatosan!
Nem tudjuk mennyit lett elszórva az utakon, de nem egy kiló az biztos.

Autóval közlekedők! Dorogon és Esztergom-Kertvárosban csak óvatosan!

Hatalmas felháborodást keltett – jegyezzük meg teljes joggal – az úton elszórt fémtörmelék.

Óvatosan kell haladniuk még most is az autósoknak, motorosoknak, bicikliseknek a dorogi Mária utcai vasúti átjáró, a Köztársasági út és a dorogi és az Esztergom-kertvárosi SPAR között, ugyanis hétfőn méretes és nagy mennyiségű fémtörmelék jelent meg a felsorolt utakon.

A dorogi rendőrkapitányság az alábbiakról tájékoztatott:

„Tájékoztatom, hogy 2017. augusztus 28-án egy ismeretlen tehergépkocsi Dorogról Esztergom felé haladva rakfelületéről elszórta rakománya egy részét, mely az úttestre szóródott. Ezen rakomány valamiféle fémforgács volt, ami valóban alkalmas volt arra, hogy az arra közlekedők járműveiben kárt okozzon. Esztergom területén feltalálásra került az érintett jármű, melynek vezetőjével szemben közlekedési bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított. Tekintettel arra, hogy a Dorogi Rendőrkapitányság területén bekövetkezett közlekedési bűncselekmények helyszínelése és nyomozása vonatkozásában az Esztergomi Rendőrkapitányság rendelkezik illetékességgel, további tájékoztatást az ügyben ők adhatnak.”

A törmeléket minden bizonnyal a dorogi vasútállomásról, illetve az ott zajló felújítási munkálatokból származik. Erről árulkodik az a kép, melyet az állomáson készítettek.

A közösségi médián keresztül többen is arról számoltak be, hogy több apró darab is a gumiabroncsaikba fúródott, ami számos esetben defekthez vezetett, komoly anyagi kárt okozva ezzel a gépjármű tulajdonosának. Úgy tudjuk egy takarítás már történt az utakon, de törmelék szinte kapaszkodik az aszfaltba, így sok helyen vannak még darabok. Arról nem is beszélve, hogy útszélén ugyanúgy ott vannak a darabok.

Mindenesetre ajánlott mindenkinek átnéznie az autója vagy motorja gumijait, és ha talál benne fémhulladékot, ami kárt is okozott, akkor feltétlenül tegyen bejelentést az illetékes esztergomi rendőrkapitányságon!

 

Fotók forrása: Facebook

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply