Otthon / Dorog hírei / Bravúr a listavezető ellen

Bravúr a listavezető ellen

Győzött a Dorog az MTK ellen.

Négy vereség után a listavezető MTK csapatát fogadta a dorogi piros-fekete csapat. A mérkőzés toronymagas esélyese a budapesti gárda volt, aki magabiztosan vezette a tabellát és a bajnokság legnagyobb esélyese.

A 6. percben hazai szöglet után Vígh Ádám fejelt a kapuba, 1-0. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, vizes, nehéz talajon küzdöttek a felek. Támadott az MTK, de a hazai védelem és Zima kapus állta a sarat. A szünet után hamar egyenlítettek a vendégek , szöglet után fejelt Baki a hálóba, 1-1.

Továbbra is nagy volt az iram és a küzdelem, a hazaiak is többször eljutottak a kékek kapujához. Az 56. percben mintaszerű akció után Szedlár beadását Vígh fejelte a kapuba, 2-1. Továbbra is veszélybe forogtak a kapuk, a pályán és a lelátón is felfórosodott a hangulat. A vége felé Zima Ádám a hazaiak kapusa több bravúrt mutatott be, egyszer meg a kapufa segítette ki, míg a dorogi ellentámadásokból se született gól, így maradt a végeredmény 2-1.

A dorogi csapat nagy bravúrt hajtott végre ezzel a győzelemmel, óriási ünneplés közepette vonulhattak az öltözőbe.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

DOROGI FC–MTK BUDAPEST 2–1 (1–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700 
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Baghy Csaba)
DOROG: Zima – Szalai A., Berkó, Bora, Németh Á. – Mészáros Á., Nagyházi, Kamarás (Szellák, 59.) – Faragó, Vígh Á. (Grabant P., 73.), Szedlár Z. (Sitku, 84.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
MTK: Demjén – Bori, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Gera D., 79.), Schäfer, Kanta J., Korozmán (Hrepka Á., 64.) – Torghelle, Lencse (Farkas II B., 70.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Vígh Á. (1–0) a 6., Baki (1–1) a 48., Vígh Á. (2–1) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Gratulálok a csapatomnak, s a csapat szót csupa nagybetűvel írnám le! A mai mérkőzésen felkeltünk a „sírból”, és bebizonyítottuk, hogy tudunk futballozni. Sajnos nem játszhatunk minden héten nagycsapat ellen, pedig ellenük megy a játék.
Feczkó Tamás: – A dorogi kapus, Zima Ádám elképesztő bravúrokat mutatott be, és ha nem ő védett, akkor a hazai kapufa mentett. Az biztos, hogy ennyi helyzetet nem szabad kihagyni.

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply