Otthon / Dorog hírei / Nunkovics Tibor: “Stadion vagy kórház? Most már a Fidesznél pattog a labda.”
A Jobbik politikusai az egészségügy forráshiányában látják a legnagyobb problémát.

Nunkovics Tibor: “Stadion vagy kórház? Most már a Fidesznél pattog a labda.”

A legerősebb ellenzéki párt jelöltje csütörtökön tartott sajtótájékoztatót arról, miként menthető meg az esztergomi szülészet.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, hogy nem az első alkalom, hogy javaslatot tesz a források növelésére, hiszen tavasszal már szeretett volna egy 10 milliárdos “mentőcsomagot” a jövő évi központi költségvetésből az esztergomi kórháznak szánni, de azt a Fidesz leszavazta.

Most újra neki futott és határozati javaslat formájában nyújtott be indítványt jobbikos országgyűlési képviselőkön keresztül, amelyet a Parlament illetékes bizottsága egy-két héten belül tárgyalhat. Jóváhagyás esetén a keret nem csak foltozgatásokra lenne elég, hanem hosszabb távon hozhatna stabilitást a kórház működésében.

“Döntés előtt áll a Fidesz és a térség országgyűlési képviselője Völner Pál. Vagy a stadionok és a biznisz vagy gyermekeink jövője.”

– mondta Nunkovics.

Mint ismeretes, november elsejétől nem biztosított az esztergomi szülészeti osztály működése, orvos hiány miatt. A Fidesz térségi kihívója egyúttal elmondta azt is, hogy amennyiben a kormánypártok ezt az indítványt is leszavazzák, úgy legkésőbb a Jobbik választási győzelmét követően, de az osztály működni fog, mert ez számára szívügy.

 

 

About regio33

Check Also

Esztergomban 30 éves korában meghalt Imre magyar király, aki 1196-ban apja, III. Béla halála után lépett a trónra.

1174-ben született III. Béla magyar király és Chatillon Ágnes hercegnő gyermekeként. Apja 1182-ben – még …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük