Otthon / Esztergom hírei / Végre! Ítélet született az Esztergomi Kegyeleti Kft. volt ügyvezetőjének ügyében!

Végre! Ítélet született az Esztergomi Kegyeleti Kft. volt ügyvezetőjének ügyében!

Bár az ítélet még nem jogerős, nem számíthat a jövőben sem túl sok jóra a Kft. volt vezetője.

2015-ben bombaként robbant a hír, miszerint az Esztergomi Kegyeleti Kft.-nél olyan bűncselekmények történhettek, amelyek után joggal vehetnék el a vállalkozás nevéből a „kegyeleti” szót. Egy korábbi dolgozó fordult az illetékesekhez azzal, hogy tudomása van arról, miszerint a vállalkozásnál egy koporsót többször is hasznosítanak. Ennek eset áldozatául Párdányi Miklós, illetve az ő megboldogult édesanyja, akinek koporsóját a temetkezést követően kiemelték és eladták. A nyomozás ebben az ügyben végül – talán valaki közbenjárásának betudhatóan – holtvágányra futott.

Azonban más esetek is történtek a Kegyeleti Kft.-nél. Például olyan eszközök lettek elszámolva a vállalkozás számlájára, amelyek végül nem ott lettek felhasználva, hanem a korábbi ügyvezető saját használatában. A feljelentés megtörtént, a vizsgálat megkezdődött, ám a tegnapi napig nem született döntés az Esztergomi Járásbíróságon. Pedig a megyei főügyészség már több, mint egy éve leküldte az ügyet. Megunva a várkozást Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje közérdekű adatigényléssel fordult a Járásbírósághoz, akik két nap múlva a következőről tájékoztatták:

Az Esztergomi Járásbíróság L. I. Gy. vádlottat 2017. október 18. napján kihirdetett ítéletével nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 300 napi tétel pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, a napi tételek összegét 2000,- forintban határozta meg, továbbá vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottal szemben 724.030,- forint összegre.

A bíróság által megállapított tényállás alapján L.I. vádlott az esztergomi székhelyű E.K. Kft. ügyvezetője volt 2013. december 12. napjáig. A vádlott 2013. évben februártól decemberig 724.030,- forint értékben gyógyszereket, krémeket, vegyi árukat, fürdőlepedőket, ágyneműket, ágyneműhuzatokat, tárolókat, élelmiszereket vásárolt. A vásárlások összegéről a számlát a cég nevére állították ki. A számlák ellenértékét a vádlott utasítására kiállított kiadási pénztárbizonylat alapján a házi pénztárból kifizették a vádlott részére, aki a megvásárolt termékeket eltulajdonította.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekményt hosszú időn keresztül, folytatólagosan követte el, enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét és azt, hogy a cselekmény elkövetése óta hosszú idő telt el.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért fellebbezést jelentett be.

Tatabánya, 2017. október 18.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya”

Kíváncsiak vagyunk a folytatásra, de ügy tűnik nem egyszerű a volt ügyvezető helyzete. Az pedig felettébb érdekes, hogy éppen a jobbikos képviselő adatigénylése után két nappal született meg a döntés.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply