Otthon / Dorog hírei / Szerdán tárgyalják a Parlamentben az esztergomi kórház rendkívüli támogatásáról szóló javaslatot
Fotó forrása: ekor-lap.hu

Szerdán tárgyalják a Parlamentben az esztergomi kórház rendkívüli támogatásáról szóló javaslatot

A 30 napos határidő lejárta előtt nem sokkal tűzték ki a tárgyalás időpontját.

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, egy szeptemberi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy országgyűlési képviselőkön keresztül egy határozati javaslatot nyújtott be, mely 5 milliárd forint rendkívüli támogatást irányozna elő az esztergomi kórház valamint társult intézményei – így a dorogi szakkórház és szakrendelő – számára.

A javaslatot a vártnál lassabban vették napirendre, hiszen kitöltötték az erre rendelkezésre álló 30 napos határidőt, ami egyáltalán nem jellemző a parlamenti indítványok tárgyalásának kitűzése során. Állítja a képviselőjelölt, aki maga is a Jobbik frakciójában dolgozik tanácsadóként.

„Azt gondolom, hogy a Fidesz nem véletlenül húzza az időt a javaslat tárgyalásával kapcsolatosan, hiszen minél később kerül napirendre, annál kisebb vihart fog kavarni az esetleg leszavazása.”

– nyilatkozta a képviselőjelölt.

A javaslatot, a szerdán délelőtt 10 órakor kezdődő bizottsági ülésen fogja tárgyalni a Népjóléti Bizottság, ahol a fideszes többségen fog múlni a tárgysorozatba vétel és ezáltal az indítvány Országgyűlés elé kerülése.

„Amennyiben a javaslatot leszavazzák, az üzenet az itt élők számára, hogy a kormány és Völner Pál, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője magára hagyja az egészségügyet és ezzel a térség lakóinak ellátását veszélyezteti.”

– folytatta.

A jelölt elindított egy szavazást is a közösségi oldalon arról, hogy vajon elfogadja a Népjóléti bizottság a javaslatot.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply