Otthon / Dorog hírei / Viharos időjárás, hazai győzelem

Viharos időjárás, hazai győzelem

Otthon tartotta a három pontot a Dorog.

Viharos szél és hideg időjárás fogadta a csapatokat a labdarúgó NB II 15. fordulójában. A Dorogi FC a Balaton parti Siófok együttesét látta vendégül az óraállítás miatt kora vasárnapi időpontban. Hogy ez, vagy a rossz időjárás miatt, de a megszokottnál kevesebb néző látogatott ki a Buzánszky stadionba.

A hazaiak léptek fel támadólag, főleg az első negyedórában beszorították a Siófokot a kapuja elé, de gólt nem sikerült szerezni. A félidő derekára enyhült a hazai nyomás, nem alakultak ki komolyabb gólszerzési lehetőségek, így a félidőre gól nélküli döntetlennel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőt kissé álmosan kezdte a Dorog, ezt a vendégek ki is használták, a 49. percben Petneházi szabadrúgásból talált a kapuba, 0-1. Nem találta a rést a hazai csapat a balatoniak védekezésén, mígnem a 67. percben Szedlár megforgatta a bal oldalon a védőjét, középre lőtt labdáját Szalai lőtte az üresen maradt kapuba, 1-1.

A 71. percben szabadrúgást végezhetett el Szedlár, aki a kapu elé tekert, a védők és a kapus is egymásra vártak, a labda pedig a hálóba került, 2-1.

Próbált egyenlíteni a Siófok, de támadásai elhaltak, így a három pont Dorogon maradt. Nehéz mérkőzésen, ahol a viharos időjárás megnehezítette a két csapat dolgát, fontos győzelmet aratott a piros-fekete alakulat.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

DOROGI FC–SIÓFOK 2–1 (0–0)
Dorog, 600 
néző. Vezette: Ducsai József (Punyi Gyula, Márkus Péter)
DOROG: Zima – Szalai A., Csató M., Bora, Grabant P. – Lénárt, Mészáros Á. – Faragó T. (Simon A., 57.), Szellák, Szedlár (Nagyházi, 82.) – Vígh Á. (Sitku, a szünetben). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
SIÓFOK: Balajcza – Opavszky (Szilágyi Z., 36.), Lorentz, Fehér Zs., Hidvégi – Petneházi, Gál M. (Szabó B., 80.) – Nagy D. (Lázár Zs., 63.), Farkas N. – Bévárdi, Elek B. Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Petneházi (0–1) az 50., Szalai A. (1–1) a 68., Szedlár (2–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Amit elterveztünk, az első félidőben megvalósítottuk, csupán a gól hiányzott a játékunkból. Csapatunk erejét bizonyítja, hogy egygólos hátrányból is fel tudtunk állni a második félidőben, s bár csupán három pont jár a győzelemért, azért ez hatot ért.
Varga Attila: – Fontos találkozó volt mindkét csapat számára. Sajnos vezetésünk után nem tudtunk élni a lehetőséggel, és nevetséges gólokat kapva kikaptunk.

 

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply