Otthon / Dorog hírei / Nunkovics Tibor: „Rezeg a léc képviselő úr!”
A Jobbik politikusai az egészségügy forráshiányában látják a legnagyobb problémát.

Nunkovics Tibor: „Rezeg a léc képviselő úr!”

A Parlament Népjóléti Bizottságának szerdai ülésén született döntés a javaslatról.

Nunkovics Tibor, a Jobbik térségi országgyűlési képviselőjelöltje nyújtotta be – közvetve – azt a határozati javaslatot, mely 5 milliárd forint rendkívüli támogatást nyújtott volna az esztergomi kórháznak és integrált intézményének, a dorogi szakkórháznak és szakrendelőnek.

Mint ismert, az esztergomi kórház hosszú évek óta komoly adósságokkal küzd, ráadásul az integráció mindkét intézmény esetében kezdi éreztetni negatív hatását. A javaslat a stabilitást és az ellátás minőségének javulását célozta elő, de a Fidesz ebből továbbra sem kér, inkább Vietnámban építenek kórházat, meg stadionok országhatáron innen és túl.

– mondta a Nunkovics.

A képviselőjelölt pénteken tartott sajtótájékoztatót esztergomi irodájukban, ahol elmondta:

Nem adom fel a harcot és legkésőbb jövő áprilistól, amikor a Jobbik megnyeri a választásokat, megkezdődhet az egészségügy rendbetétele a térségben is. Küzdeni fogok azért, hogy a dorogi intézmény visszakapja önállóságát, az esztergomi kórház komoly fejlesztésen essen át és az egészségügyi dolgozók bérét a leendő kormányzópárt tagjaiként minden erőmmel segíteni fogom.

– folytatta a képviselőjelölt.

Kitért arra is, hogy Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője személyes felelősséget vállalt, ha az integráció balul sülne el. Amivel elmondása szerint nem az a gond, hogy a fideszes politikus ellátása kerül veszélybe, hanem 150 ezer emberé.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply