Otthon / Dorog hírei / Nem sikerült a pontszerzés a Viharsarokban
fotó: facebook/1912elore

Nem sikerült a pontszerzés a Viharsarokban

Vereséget szenvedett a Dorog Békéscsabán.

Az előzetes nyilatkozatok alapján a pontszerzés reményében utazott a Dorogi FC csapata Békéscsabára a labdarúgó NBII. 18. fordulójában. A megszokott kezdőcsapatban változtatni kellett a vendégek edzőjének, Lénárt és Mészáros is eltiltott volt, helyettük Nagyházi és Szellák kapott lehetőséget.

Rémálom szerűen kezdődött a mérkőzés a piros-feketék számára, hisz a 13. percben már 2-0-ra vezetett a hazai csapat. Birtalan előbb egy akcióból, majd egy büntetőből talált a dorogi kapuba. Az első negyedóra sokkja után rendezte sorait a Dorog, de az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőben támadólag léptek fel a vendégek, a 68. percben Szedlár szabadrúgását a csereként pályára lépő Berkó fejelte a hálóba, 2-1. A 76. percben a szintén csereként pályára lépő Vígh fejese a felső lécen csattant. Az utolsó percben Szatmári egyéni akcióból lőtt gólt, eldöntve a találkozót, 3-1.

A vereséggel a Dorog a 13. helyen áll a tabellán, de a mögötte lévő csapatok három pontokat szereztek, így szorosan alakul a tabella második fele. Folytatás jövő vasárnap Dorogon, a Vác ellen.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DOROGI FC 3–1 (2–0)

Békéscsaba, 522 néző. Vezette: Gyarmati II. Tibor (8) (Punyi Gyula, Márkus Péter)

BÉKÉSCSABA: Ribánszki 6 – Dlusztus 6, Szélpál N. 6, Mészáros M. 6 – Pilán 5, Nagy I. 7, Birtalan B. 7 (Király P., -, 71.), Viczián 6 – Gránicz 6 (Urbin, -, 81.), Tóth D. 5 (Nagy S., -, 65.), Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor

DOROG: Vajda D. 5 – Szalai A. 5, Csató M. 6, Bora 6, Németh Á. 5 – Szellák 5 (Berkó, 6, a szünetben), Nagyházi 4 – Faragó 6 (Vígh Á., -, 62.), Kovács D. 6, Szedlár 6 – Simon A. 5 (Kamarás, -, 81.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Birtalan B. (1–0) a 6., Birtalan B. (2–0) a 13., Berkó (2–1) a 67., Szatmári (3–1) a 93. percben

MESTERMÉRLEG

Boér Gábor: – Nagy szükségünk volt erre a három pontra. Már az első félidőben lezárhattuk volna a mérkőzést, de a második játékrészben a bekapott gól után elbizonytalanodott a csapat. Az utóbbi heteket nehéz feldolgozni, de most jól küzdöttek a játékosok, csak dicsérni tudom őket.

Schindler Szabolcs: – Az első húsz percben mintha otthon maradt volna a csapat, sőt, az egész első félidőben rosszul játszottunk. Ekkor a Békéscsaba nagy nyomás alá helyezett bennünket. A második játékrészt végig támadtuk, fizikálisan nagyon rendben volt a csapat, és ekkor bíztam abban, hogy kiegyenlítünk. A végén teljesen kitámadtunk, és az egyenlítés helyett az utolsó pillanatban gólt kaptunk, pedig közel álltunk a döntetlenhez.

 

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply