Otthon / Dorog hírei / Dorogi győzelem a zárófordulóban

Dorogi győzelem a zárófordulóban

Fontos három pontot szerzett a Dorogi FC az őszi szezon zárásakor.

A labdarúgó NBII 19. fordulójában, mely egyben az utolsó őszi forduló is volt, a Vác csapatát fogadta a Dorogi FC. A vendégek impozáns mérleggel érkeztek a bányászvárosba, az előkelő 3. helyen álltak a mérkőzés előtt a tabellán. A korai kezdés és a hideg, szeles időjárás ellenére is közel 500 néző látogatott ki a stadionba. Rosszul kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, a 9. percben egy beadás hárítása közben, Zima Ádám megsérült, le kellett cserélni. A helyére Vajda állt be, aki jelezte minden rendben van és egy váci ziccert hárított. Gyűrték egymást a csapatok, kemény összecsapások jellemezték az első félidőt. A kiugró Lénártot szabálytalanul állították meg a váciak, de a piros lap elmaradt.

A második félidőben megrázta magát a Dorog, az 53. percben Szedlár lépett ki a védők között és ballal a hálóba lőtt, 1-0. Lendületbe jöttek a hazaiak, hatalmas elánnal vetették magukat a játékba. A 77. percben Mészáros csípett el egy keresztlabdát, kapura tört és higgadtan a kapuba helyezett, 2-0. A folytatás már nem hozott újabb gólt, így a Dorog megszerezte a három pontot. Az őszi szezon lezárult, de a bajnokság folytatódik, a tavaszi fordulóból előre hozott mérkőzésekkel. Jövő vasárnap Dorog-Szolnok mérkőzéssel.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

DOROGI FC–VÁC FC 2–0 (0–0)
Dorog, 400 
néző. Vezette: Nagy Norbert (Varga Zs., Hofbauer Roland)
DOROG: Zima (Vajda D., 9.) – Szalai A., Csató M., Bora, Grabant – Mészáros Á., Lénárt – Kamarás (Faragó T., 60.), Berkó, Szedlár – Vígh (Simon A., 72.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Króner, Görgényi – Tóth G., D’Urso (Major M., 57.) – Nagy R. – Kákonyi (Borvető, 78.), Balajti (Burány, 82.), Zsolnai R. Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző: Szedlár (1–0) az 53., Mészáros Á. (2–0) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Az ősz egyik legjobb formában lévő csapatát sikerült legyőznünk és ez óriási fegyvertény. Az elmúlt hetekben is szépen játszottunk, de nem sikerült győznünk, ezért a heti munkában változtattam és ez sikerre vezetett.
Horváth Károly: – Sajnos, olyan védelmi hibákat követtünk el, főleg a belső védőink, ami megpecsételte a sorsunkat. Megérdemelten nyert a többet akaró dorogi csapat.

 

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply