Otthon / Dorog hírei / Hózáporos „tavaszi”győzelem

Hózáporos „tavaszi”győzelem

Győzött a Dorog, Szedlár Zoltán a szezon legjobbja.

Havazás fogadta a labdarúgó NB II 20. fordulójában, ami egyben a tavaszi első forduló, a Dorog-Szolnok mérkőzés résztvevőit. Furcsa azt leírni, hogy december 3-án játsszák a tavaszi első fordulót, de a szövetség két mérkőzést hozott előre még erre az évre. A mérkőzés előtt díjátadásra került sor, ugyanis hagyományosan a dorogi szurkolók megválasztották a szezon legjobb játékosát. Az őszi szezonban ezt a kitüntető címet Szedlár Zoltán kapta, aki Balázs Mihály törzsszurkolótól vehette át a díjat.

Havas, csúszós pályán kezdődött a mérkőzés, melyen a Dorog magához ragadta a kezdeményezést. Vígh kapufája, majd két hazai meg nem adott gól jelezte, hamar szeretnék döntésre vinni a dolgot. A 29. percben góllá érett a fölény, Szedlár beadását Mészáros rúgta a hálóba, 1-0. Nem állt meg a hazai csapat és a 44. percben Mészáros beadását Bora félfordulattal lőtte a hálóba, 2-0. A félidőben megérdemelt dorogi vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok. A folytatás is hasonló forgatókönyv szerint folytatódott. Viszont a vendégek a 60. perctől elkezdtek támadni és több veszélyes helyzetet dolgoztak ki. Kétszer a hazaiak kapusa Vajda védett bravúrral, egyszer pedig a felső kapufa segítette ki a hazai együttest. Újabb gól már nem született, így itthon tartotta a három pontot a Dorog csapata. Jövő héten még egy idegenbeli mérkőzés vár a csapatra, Budafokon vendégszerepelnek, utána pedig a megérdemelt téli szünet következik.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

DOROGI FC–SZOLNOKI MÁV FC 2–0 (2–0)
Dorog, 
Buzánszky Jenő Stadion, 350 néző.Vezette: Gaál Ákos(Szabó Péter, Aradi József)
DOROG:
 Vajda D. – Szalai A., Csató, Bora, Németh Á. (Grabant P., 84.) – Mészáros Á., Lénárt – Faragó T. (Simon A., 67.), Berkó, Szedlár – Vígh Á. (Kamarás, 85.).
Vezetőedző: Schindler Szabolcs
SZOLNOK:
 Hrabina – Ágoston K., Balogh M., Horgosi, Papp Sz., Molnár R. (Lakatos Cs., 42.) – Berdó, Kenderes (Tóth B., 28.), Pantovics (Katona Gy., 79.) – Tóth L., Angyal N.
Vezetőedző:
 Balogh Pál
Gólszerző: Mészáros Á. (1–0) a 29., Bora (2–0) a 44. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: –
 Dicséretes, hogy a nehéz időjárási körülmények között mindkét csapat játszotta a futballt. Nekünk az első félidőben jól ment, a szünet után azonban visszaestünk és kihagytuk a helyzeteket is, de a lényeg, hogy három ponttal búcsúztunk lelkes közönségünktől.
Balogh Pál: – Nagyon sok hibával futballoztunk, amelyet az első félidőben kihasznált a Dorog, a szünet után pedig jobbnál jobb lehetőségeinket sem tudtuk értékesíteni, ezért megérdemelt a hazai győzelem.

 

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply