Otthon / Dorog hírei / Francia cég érkezik Dorogra

Francia cég érkezik Dorogra

Autóalkatrészek gyártása indul jövő évben Dorogon.

Francia autóalkatrészt gyártó cégcsoport 2018-ban kezdi meg működését Dorogon. Az ipari parkban a volt Sanyo területet vásárolták meg. A pénteki testületi ülést megelőzően a GMD-csoport ügyvezetője tájékoztatta a képviselő testületet és a jelenlévőket terveikről. Elmondása szerint a megvásárolt csarnokokra 10 millió euró körüli összeget költenek, új gépsorokat helyeznek el és 2018-ban be is indítják a termelést. Fő profiljuk autóalkatrészek gyártása lesz.

2018. végére 65 fős létszámmal terveznek, míg 2021-ig 280 dolgozót szeretnének alkalmazni. A dorogi üzem beindítása után 50-60 millió euró árbevétellel számolnak.

Remélhetőleg a cég vezetése is felismeri, hogy a megfelelő munkaerő megtalálására szükséges a megfelelő körülmények és a tisztességes bérek biztosítása. A magyar emberek is megérdemlik, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak és ezzel felzárkózzanak az európai normákhoz!

About regio33

Check Also

SAJÁT GYÁRTÁSBAN KÉSZÍTI KEREKEIT A NEUZER KERÉKPÁRGYÁR ESZTERGOMBAN

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást a GINOP-1.2.8-20 pályázati felhívás keretében, ennek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük