Otthon / Dorog hírei / Francia cég érkezik Dorogra

Francia cég érkezik Dorogra

Autóalkatrészek gyártása indul jövő évben Dorogon.

Francia autóalkatrészt gyártó cégcsoport 2018-ban kezdi meg működését Dorogon. Az ipari parkban a volt Sanyo területet vásárolták meg. A pénteki testületi ülést megelőzően a GMD-csoport ügyvezetője tájékoztatta a képviselő testületet és a jelenlévőket terveikről. Elmondása szerint a megvásárolt csarnokokra 10 millió euró körüli összeget költenek, új gépsorokat helyeznek el és 2018-ban be is indítják a termelést. Fő profiljuk autóalkatrészek gyártása lesz.

2018. végére 65 fős létszámmal terveznek, míg 2021-ig 280 dolgozót szeretnének alkalmazni. A dorogi üzem beindítása után 50-60 millió euró árbevétellel számolnak.

Remélhetőleg a cég vezetése is felismeri, hogy a megfelelő munkaerő megtalálására szükséges a megfelelő körülmények és a tisztességes bérek biztosítása. A magyar emberek is megérdemlik, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak és ezzel felzárkózzanak az európai normákhoz!

About regio33

Check Also

ADNI JÓ!

Nunkovics Tiborral beszélgettünk az általa indított, 9. alkalommal sorra kerülő „Ajándékozz örömöt!” karácsonyi adományozásról. A …

Leave a Reply