Otthon / Dorog hírei / Megvalósul a Kesztölc-Dorog kerékpárút

Megvalósul a Kesztölc-Dorog kerékpárút

Hamarosan összekötik a két települést a kerékpározók számára.

A kerékpárút megvalósításában az Önkormányzat civil partnere a Virágzó Kesztölc Egyesület. Környékünkön egyre több a bringás, de ha jót akarnak tekerni, autóra, vonatra kell tenniük a biciklit. Dorog, Kesztölc és Piliscsév körbe van zárva forgalmas utakkal. A tiltótáblákat ugyan levették, de kamionok között senki nem biciklizik szívesen. Kesztölc és Dorog között van egy kis ösvény, de az út annyira szűk és mélyen homokos, hogy csak a legbátrabbak merészkednek arra bringával.

A tervezett kerékpárút Kesztölc, 117-es közúton kiépítendő biztonságos átvezetéstől Kesztölc Dorog felőli határáig tart, ahová a dorogi Patak sor alsó út csatlakozik.

Mellettünk épülnek a kerékpáros úthálózatok. A nagy nemzetközi dunai útvonal részeként az Eurovelo 6 Tát és Esztergom érintésével vezet majd Bécsből Budapestre. Kesztölc ősszel bekapcsolódik a Pilist átszövő terepkerékpáros PilisBike hálózatba.

A Kesztölc-Dorog kerékpárút azért fontos a turistáknak, mert ez az út majd összeköti a dunai és a pilisi kerékpárutakat. Ezzel Kesztölc esélyt kap arra, hogy a környék kerékpáros turizmusára építve fejlődjön. Mindenki nyer: a városiak könnyen kijutnak a hegyekbe, a kesztölciek új szolgáltatásokat kínálhatnak.

A Pilisben tekerő bringások számára Kesztölc nem kijárat nélküli zsákfalu lesz, hanem olyan központ, ahol megpihenhetnek, mielőtt áttekernek a dorogi állomásra. A Duna mentén kerékpározók nem csak Pannonhalma felé tehetnek majd kitérőt, hanem kényelmesen eljuthatnak a klastromi romokhoz is.

forrás: kesztolc.hu

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply