Otthon / Dorog hírei / Stadionrekonstrukció Dorogon

Stadionrekonstrukció Dorogon

Sportinfrastruktúra fejlesztésre 685 milliót kap a város.

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg az a Kormány határozat, mely a sportinfrastruktúra-fejlesztési, turisztikai és egyéb beruházások forrásszükségletének biztosításáról szól. Az év végi módosítások és támogatások szerint Dorog Város Önkormányzata 685 millió Ft támogatást kap a Buzánszky stadion rekonstrukciójára.

A Város már készített egy tervezetet az előző években, mely szerint egy 2000 fő befogadására alkalmas (ebből 400 fő vendégszektor) megújuló lelátóval képzeli el a felújítást. A közeljövőben dőlhet el a pontos tervezés és a kivitelezés, mindenesetre csak remélni lehet, hogy nem egy elkapkodott, hanem a jövőre nézve is megfontolt és minden igényt kielégítő felújításra kerül sor.

Érdekesség, hogy a Kormány határozata alapján a határon túli fociakadémiák újabb 8 milliárd Ft támogatásban részesülnek. Szűkebb hazánk települései közül a Kisvárda ismét jól járt, hisz 700 millió Ft támogatást kap a Labdarúgó Akadémiája, a kézilabda akadémia 250 milliót, míg a küzdősportok háza építésére 800 millió érkezik a városba. Nyíregyháza 10 milliárd Ft támogatásra jogosult egy 8000 férőhelyes stadion építése révén, de jut még 800 millió Zalaegerszegre is (itt már kétszer volt stadionrekonstrukció), valamint 15 milliárd a Ferencvárosnak a Fradi város II. ütemére!

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply