Otthon / Esztergom hírei / Zágonyi Petra önálló kiállítása

Zágonyi Petra önálló kiállítása

„Színek, körök, hangulatok”

Zágonyi Petra harmadik egyéni kiállításának megnyitóját január 17-én, szerdán 18 órai kezdettel tartják a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában. A “Színek, körök, hangulatok” elnevezésű tárlat három teremben a címben szereplő három különböző témát dolgozza fel.

SZÍNEK

Absztrakt, minimalista, leginkább a színek és a festék felületképzését tanulmányozó festmények. Az alapot mindegyiknél régi szitázáshoz használt feszített keretek adják, így némelyiken előtűnik a szitázott szám, vagy logó tükörképe a festék alatt.

KÖRÖK

A habkartonra készített printek a formák-betűk-számok kompozíciójából épülnek fel, melyeken nem a szín, inkább az elrendezés a domináns. A karakterek itt nem jelentéshordozóként, hanem alakként, formaként szerepelnek, így akár lebontható síkokra, síkidomokra, mint kör, négyzet, vonal, pont, folt, stb.

HANGULATOK

Színek és a képkivágások által teremtett, a való világ egy-egy szelete (táj és utcarészletek), gazdag „művészi” világa határozza meg a fotók és fotómontázsok hangulatát. Az utca világa, a puritán valóság, vagy egy elképzelt jelenet…

A kiállítást Dankó József, Dorog város alpolgármestere nyitja meg, zenél az Annus & Doma acoustic. A rendezvényre a belépés ingyenes.

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply