Otthon / Dorog hírei / Nunkovics Tibor: “A képlet nagyon egyszerű! Stadionok helyett az egészségügyre kell pénzt fordítani!”
Fotó forrása: ekor-lap.hu

Nunkovics Tibor: “A képlet nagyon egyszerű! Stadionok helyett az egészségügyre kell pénzt fordítani!”

Áll a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének mai közleményében, amelyben a reagál a sajtóban megjelent levélre.

Az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülését nem kell különösebben bemutatni senkinek. A mindennapos megpróbáltatások és lelki teher mellett, a dolgozóknak azzal is szembe kell nézniük, hogy béreik már a régiós átlagot sem érik el. Nem véletlen, hogy egyre kevesebben választanak egészségügyi szakmát. A végzett ápolók, orvosok, szakemberek jelentős része pedig nyugatra vándorol, ahol nem csupán anyagi biztonságot, de lelki egyensúlyt is találnak, hiszen munkájukat minden szempontból megbecsülik.

A kormány – szokásához híven – az egészségügyben is beígért egy minimális béremelést, amit persze dicshimnuszokat zengve kürtöltek világgá a médiabirodalmukon keresztül. Most kiderült, hogy nagy valószínűséggel ebből sem lesz semmi. Szakértők szerint addig nincs is realitása – bármilyen jól végzi egy kórház vezetősége a munkáját – amíg az egészségügy ennyire alulfinanszírozott. Véleményük szerint a kormánynak fel kell fognia, hogy a jelenlegi források a kórházak megfelelő működésére sem elegendőek, nem hogy a dolgozói béremelésekre.

Nunkovics Tibor, a Jobbik térségi országgyűlési képviselője, közösségi oldalán közleményben reagált a kiszivárgott levélre, amely épp egy személyes vállalását érinti, mégpedig… ⇓

About regio33

Check Also

Mi lesz az esztergomi Csenkei úttal? Mennyire van veszélyes állapotban a Fárikúti híd?

Nunkovics Tibor, térségünk országgyűlési képviselője Facebook bejegyzésében tájékoztatta Esztergom lakosságát arról, hogy közérdekű adatigénylést nyújtott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük