Otthon / Dorog hírei / Kupabravúr után bajnoki vereség

Kupabravúr után bajnoki vereség

Dorog-Budaörs 1-2.

A debreceni kupagyőzelem után megkezdte bajnoki sorozatát is a Dorog labdarúgócsapata a másodosztály 22.fordulójában. Az ellenfél az a Budaörs csapata volt, aki két ponttal előrébb állt a tabellán. A nagy hideg ellenére 500 néző előtt kezdődött a mérkőzés, mely első félidejére a „idény eleji forma” volt a jellemző. Sok hiba csúszott mindkét csapat játékába. A 36. percben egy beadás után a hazaiak játékosa Lénárt rosszul ért a labdába, amely a hazai kapura tartott, de Zima védett. Meglepetésre a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt, amit a Budaörs köszönt szépen és a legurítást Czvitkovics a léc alá vágta, 0-1.

A második félidő 56. percében a csereként beállt Városit buktatták a tizenhatoson belül, Mészáros magabiztosan értékesítette a büntetőt, 1-1. Ekkor minden hazai szurkoló várta a jó folytatást, de a hazai rohamok elmaradtak, a piros-feketék támadójátékában nem volt átütőerő. A 80. percben egy beadás után a hazaiak kapusát letaglózták, a játékvezető nem fújt, Palincsár pedig az üres kapuba gurított, 1-2.

A hátralevő percekben nem tudott újítani a hazai gárda, így vereséggel kezdte a Dorog a tavaszi szezont. Egy héten belül két arcát láthatták a dorogi szurkolók kedvenceiknek, míg Debrecenben kiváló játékkal rukkoltak elő, addig a mai teljesítmény gyengére sikerült. Folytatás szerdán 13 órakor a Debrecen ellen.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

DOROGI FC–BUDAÖRSI SC 1–2 (0–1)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 
néző. Vezette: Berényi Tamás (Bede Tamás, Hofbauer Roland)
DOROG: Zima – Szalai A., Csató M., Bora, Németh Á. – Lénárt – Mészáros Á., Kitl M. – Kovács D. (Sitku, 76.), Vígh Á. (Városi, a szünetben), Szedlár. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes – Bakos Sz., Csobánki (Palincsár, 67.) – Czvitkovics, Sajbán Miklós (Fényes, 86.), Sajbán Máté – Fodor D. Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Czvitkovics (0–1) a 37., Mészáros Á. (11-esből, 1-1) az 58., Palincsár (1–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – A keddi Magyar Kupa-mérkőzésen mutatott jó játékot most csak az első félidőben ismételtük meg, mégsem érdemeltünk vereséget. Aki látta a mérkőzést, tudja, miért ment fel a vérnyomásom százhúszról százkilencvenötre.
Bognár György: – Nem volt szép futball, viszont az időjáráshoz viszonyítva, kiváló körülmények között játszhattunk. A Dorog mezőnyben jól teljesített, nekünk viszont két helyzetünk volt, a hazaiaknak pedig egy sem.

 

 

 

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply