Otthon / Dorog hírei / Megszületett az első tavaszi győzelem

Megszületett az első tavaszi győzelem

Hazai pályán győzött a Dorog.

A tavaszi rossz szereplésnek köszönhetően egyre nehezebb helyzetbe lévő Dorog csapata a nagy múltú Győri ETO FC együttesét látta vendégül. A mérkőzés elején a hazaiak biztos védekezésből próbálkoztak ellentámadásokkal. Kisebb lehetőségek adódtak is előttük, de az utolsó passzokba hiba csúszott. A várva várt hazai gól a 33. percben született, Faragó ugrott ki a védők között és a kapus felett a hálóba emelt, 1-0. A félidőig nem változott az eredmény, így előnnyel tért pihenőre a dorogi csapat.

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, próbálkozott az ETO, de nem tudtak helyzetbe kerülni. Szívósan védekezett a Dorog, egy-egy ellentámadással próbáltak veszélyeztetni. Fürjes fejesét védte a vendégek kapusa. Ez volt a legnagyobb helyzet, sikeresen védekezte ki a hátralévő időt a piros-fekete gárda, így pedig nagyon fontos három pontot szereztek. Folytatás szerdán szintén hazai pályán a Soroksár ellen.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

DOROGI FC–ETO FC GYŐR 1–0 (1–0)
Dorog, 600
 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Pápai Zoltán) 
DOROG: 
Vajda D. – Szalai Á., Csató, Bora, Németh Á. – Lénárt – Nagyházi, Mészáros Á., Kitl M. (Városi, 30.) – Faragó (Fürjes, 59.), Vígh Á. (Szellák, 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
GYŐR: 
Szatmári Z. – Kovács K., Vadász, Debreceni, Rokszin – Bagi, Tajthy – Szatmári L. (Magasföldi, 66.) – Szánthó (Beliczky, 78.), Erdélyi (Szimcso, 62.), Zamostny. Vezetőedző: Szentes Lázár
Gólszerző:
 Faragó (1–0) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: 
– Megmutattuk, hogy igazi csapat a miénk! A közönségünk támogatása újra elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el.
Szentes Lázár:
 – A nagy nyilvánosság előtt megismétlem, amit a mérkőzés után közvetlenül megtettem: elnézést kértem azoktól a győri szurkolóktól, akik elutaztak Dorogra, és végigszenvedték ezt a szörnyűséget, amit labdarúgás címén műveltünk.

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply