Otthon / Dorog hírei / Zalaegerszegen maradt a három pont
fotó: facebook/ZTE FC

Zalaegerszegen maradt a három pont

Nem megy idegenben.

A szerdai hazai mérkőzés után Zalaegerszegen lépett pályára a Dorogi FC csapata. A nagy múltú zalai csapatnak nem megy a szezonban, a mérkőzés előtt a 18. kieső helyen álltak a tabellán.

Sajnos az utóbbi időkben tapasztalt forgatókönyv szerint indult a mérkőzés, ugyanis a 4. percben egy hazai szöglet után Króner talált a hálóba, 1-0. Nem sokkal később a szokásos büntető is érkezett, de Vernes lövését Vajda védte, így az eredmény nem változott. Az első negyedóra nagy zalai fölénye után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de a piros-feketék nem tudtak helyzetbe kerülni, így egy gólos hátrányban vonultak a szünetre a vendégek.

Rosszul indult a második félidő is, a 49. percben Vernes 22 méteres szabadrúgása talált a kapuba, 2-0.

Próbálkoztak a vendégek, de semmi nem sikerült. A 79. percben egy jobb oldali szabadrúgás után, Bora fejelt a kapuba, 2-1. A 83. percben egyenlíthetett volna a Dorog, a jobbról érkező beadást Simon 2 méterről nem tudta a hálóba kotorni. A továbbiakban már nem változott az eredmény, így folytatta rossz idegenbeli szereplését a Dorog. Hiába az utolsó negyedóra mezőnyfölénye, ez nem volt elég a pontszerzéshez és így újra nehéz helyzetbe került a piros-fekete csapat a tabellán.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

ZTE FCDOROG  2–1 (1–0)
Zalaegerszeg, 2130 
néző. Vezette: Németh Ádám (Pápai Zoltán, Legeza László)
ZTE: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Lencsés (Horváth K., 76.) – Nagy T., Hudák – Babati (Patvaros, 85.), Vernes (Fodor Á., 85.), Bedi, Ekker. Vezetőedző: Artner Tamás
DOROG: Vajda – Szalai, Csató, Bora, Németh Á. (Kovács D., a szünetben) – Faragó, Nagyházi – Lénárt, Szellák (Simon A., 75.), Szedlár (Sitku, 61.) – Városi. Vezetőedző:Schindler Szabolcs
Gólszerző: Króner (1–0) az 5., Vernes (2–0) a 49., Bora (2–1) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Artner Tamás: – Nagy nyomás alatt futballoztunk, az ellenfél tizenhatosáig nem is volt problémánk. Voltak olyan időszakok, amikor jól teljesítettünk, a végén viszont ismét gondjaink akadtak. Sikerült rendezni a sorokat, miután átálltunk a három belső védős játékra. A sikerhez sokat hozzá tett lelkes szurkolóink buzdítása.
Schindler Szabolcs: – Nagyon rosszul kezdtünk, sokat hibáztunk. Kapkodtunk, gólt kaptunk, aztán a hatodik meccsen a hatodik büntetőket is megkaptuk… A második félidőben volt egy jó tizenöt percünk. Sajnos, itt meg egy méterről sem tudtunk a kapuba találni.

 

 

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply