Otthon / Dorog hírei / Vereséggel búcsúzott a Dorog közönségétől

Vereséggel búcsúzott a Dorog közönségétől

Jobb volt a Békéscsaba.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta a 2017/18-as szezonban a Dorogi FC csapata, ellenfele a bronzérem várományosa, a Békéscsaba volt.

Díjátadás előzte meg a kezdőrúgást, a dorogi szurkolók a hagyományok szerint megválasztották a tavaszi szezon legjobbját. A díjat a csapatkapitány Mészáros Áron vehette át.

A nagy melegben rendezett találkozón az első félórában kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét csapat próbálkozott, de nagy helyzet nem alakult ki. A 33. percben szabadrúgáshoz jutott a vendég csapat, Gránicz 30 méteres lövése a kapufáról pattant a hálóba, 0-1.  A félidőig már nem változott az eredmény.

A második félidőben rákapcsolt a Békéscsaba, átvette az irányítást. Helyzeteket dolgoztak ki, a dorogi védők nehéz helyzetben tisztáztak. A 61. percben már nem volt menekvés, Birtalan gurított a hálóba, 0-2. Továbbra is  a Csaba kezdeményezett és a 71. percben ismét Birtalan növelte az előnyt, 0-3. A hazaiaknál pályára lépett a veterán Sitku, aki a 81. percben lecsapott egy labdára és szépített, 1-3. Két perc múlva Sitkut buktatták, tizenegyes, de Mészáros a kapufára lőtte a büntetőt. A 92. percben Vígh kicselezte a kapust, majd a kapuba gurított, 2-3.

Későn hajrázott a Dorog, így a Békéscsaba elvitte a három pontot, bebiztosítva a 3. helyüket.

A jövő vasárnapi záró fordulóban a Dorog a Vác vendége lesz.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–3 (0–1)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 550 
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Mohos Milán)
DOROG: Vajda D. – Grabant P. (Vígh Á., 56.), Csató M., Lénárt, Fürjes – Nagyházi – Faragó T., Mészáros Á., Szellák (Ungvári, 69.), Szedlár – Városi (Sitku, 74.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán, Dlusztus, Szélpál N., Nagy S. (Kiss L., 64.) – Szatmári I., Nagy I. (Hursán, a szünetben), Viczián – Gránicz, Birtalan B., Gyurján B. (Urbin, 78.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Gránicz (0–1) a 34., Birtalan B. (0–2) a 63., Birtalan B. (0–3) a 71., Sitku (1–3) a 82., Vígh Á. (2–3) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – A szezon végére elfáradtunk, ezért ezúttal nem tudtuk megismételni az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményünket. Ellenfelünk könyörtelenül kihasználta hibáinkat, és megérdemelten győzött.
Boér Gábor: – Egy pontra volt szükségünk a bronzérem megszerzéséhez, de a győzelemért léptünk pályára. Bátran és szervezetten futballoztunk, bizonyítottuk, hogy megérdemelten fejezzük be harmadik helyen a bajnokságot.

About regio33

Check Also

5+1 RÁADÁS 

Öt körözés volt az ellen a férfi ellen, akit az esztergomi rendőrök igazoltattak, nála kábítószergyanús …

Leave a Reply