Otthon / Országos hírek / Tűz Esztergom-Kertvárosban

Tűz Esztergom-Kertvárosban

Március 15-én, vasárnap reggel villanyradiátortól gyulladt meg a bútor egy lakásban az esztergom-kertvárosi Sátorkői utcában.

A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották az ingatlanban a lángokat, azonban megállapították, hogy a stukatúron végigfutott a tűz. Meg kellett bontani a tetőszerkezetet, amely az érintett lakás mellett további nyolc-tíz lakást is érint.

A munkálatokhoz Nyergesújfaluról érkezett hivatásos tűzoltói segítség. A lakók a közösségi g foglalták el befogadó helyként.

A tűzesettel kapcsolatban Hernádi Ádám Esztergom polgármestere tájékoztatást adott ki, melyben elmondja, hogy még hajnalban a helyszínen informálódott, 10 család, 39 ember vált fedél nélkülivé, (ebből 23 gyermek) akiket ideiglenesen a Közösségi Házban helyeznek el, de végleges elhelyezésükről még a mai nap folyamán gondoskodnak.

Információink szerint ez meg is történt, azonban a családoknak mindenük odaveszett. Ezért mindenre szükségük lenne, ami a mindennapi élethez szükséges, ruhanemű, bútor, háztartási cikkek stb. Az összefogás azonnal megtörtént, gyűjtést szerveznek annak érdekében, hogy minél hamarabb meg legyenek a feltételek az újrakezdéshez. Ezzel kapcsolatban többen tettek közzé közösségi oldalukon felhívást. Galonics Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom esztergomi elnöke pedig a helyszínről, élő videóban fordult segítségért a rászorultak részére.

Amennyiben módjában áll segíteni tegye meg Ön is!

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply