Otthon / Egyéb / Új rendelkezés a kiscsoportos óvodai ellátással kapcsolatban Dorogon

Új rendelkezés a kiscsoportos óvodai ellátással kapcsolatban Dorogon

A veszélyhelyzeti óvodai kiscsoportos gyermekellátásról Dr. Tittmann János polgármester az alábbi rendelkezést hozta

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, veszélyhelyzet idejére biztosított feladat- és hatáskörömben eljárva az alábbi határozatot hozom:

Dorog Város Polgármesterének
30/2020. (IV.23.) határozata

a veszélyhelyzeti óvodai kiscsoportos gyermekellátásról

A vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendeletre tekintettel, katasztrófavédelemről és hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, veszélyhelyzet idejére biztosított feladat- és hatáskörömben eljárva az alábbi határozatot hozom:

Az intézményvezetőkkel történt megbeszélés alapján a veszélyhelyzet időtartama alatti óvodás korú gyermekek ellátása az alábbi szabályok alapján történik:

A szükséglet bejelentés módja: az intézményvezetőnél, illetve a Polgármesteri Hivatalnál. Az intézményvezető azonnal tájékoztatja a Polgármesteri Hivatalt a hozzá beérkezett bejelentésekről.

A Polgármesteri Hivatal a bejelentővel felveszi a kapcsolatot, a szükséglet igazolására a kidolgozott kérdőívet megküldi neki. A gyermek csak a közös háztartásban élő szüleinek negatív vírustesztjét követően veheti igénybe a kiscsoportos óvodai ellátást. A gyorstesztet az Önkormányzat fizeti.

A veszélyhelyzet időtartama alatti óvodás korú gyermekek ellátásának helyszíne a Petőfi Sándor Óvoda, 2510 Dorog Iskola u. 2. Időtartama: hétköznaponként 6-16. 30-ig. Az óvodapedagógus láztalan, semmiféle betegség tünetét nem mutató gyermeket vesz csak át ellátásra.

Egy teremben 5 gyermek és egy óvodapedagógus tartózkodhat. Az óvodapedagógus számára kötelező az egyéni védőfelszerelés viselése. A védőfelszerelést az Önkormányzat biztosítja.
Az óvodapedagógusokon a munkakezdést megelőzően vírusteszt vizsgálatot végzünk.

Az étkezést a Hungast Zrt. zárható, eldobható dobozokban biztosítja. Az evőeszközök fertőtlenítését a Hungast Zrt. dolgozói biztosítják.

A gyermekek foglalkoztatása során kizárólag fertőtleníthető, mosható játékok, eszközök használhatóak. Az udvari eszközök, játékok napi fertőtlenítés után használhatóak.

A gyermekeket óránként szappanos kézmosásra kell kísérni. A mosdókat használat után fertőtleníteni kell.

A csoportszobákat naponta fertőtleníteni kell.

Dr. Tittmann János
polgármester

(forrás)

About regio33

Check Also

SAJÁT GYÁRTÁSBAN KÉSZÍTI KEREKEIT A NEUZER KERÉKPÁRGYÁR ESZTERGOMBAN

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást a GINOP-1.2.8-20 pályázati felhívás keretében, ennek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük