Otthon / Egyéb / Az esztergomi egészségügyi intézmények dolgozóinak védőeszköz ellátását szívükön viselik az ellenzéki pártok

Az esztergomi egészségügyi intézmények dolgozóinak védőeszköz ellátását szívükön viselik az ellenzéki pártok

Korábban számoltunk be arról, hogy a térség országgyűlési képviselőjének, Nunkovics Tibornak a szervezésében létrejött „Varrj maszkot!” mozgalom önkéntesei által készített maszkokat osztott ki többek között egészségügyi dolgozóknak. Most a Momentum megmozdulásáról tudunk beszámolni.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke március végén arról beszélt, hogy a magyar egészségügyi rendszer komoly megpróbáltatások elé néz a következő hetekben és a közösség támogatására is szükség lesz (mára kiderült, hogy ez mennyire igaz), ezért egy Koronavírus adományalapot hoztak létre, amiben egy nap alatt 2,5 millió forint gyűlt össze. A közösségi adománygyűjtésen összegyűlt pénzből több ezer KN95/FFP2-es maszkot rendeltek. Az eszközökkel a frontvonalban harcolóknak szeretnének segíteni: orvosoknak, ápolóknak és mentősöknek országszerte.

Ennek az országos összefogásnak köszönhetően az esztergomi momentumosok 200 db maszkot juttattak el az összes esztergomi háziorvosnak, valamint a Veled-Érted Egyesület dolgozóinak és ápoltjainak egyaránt.


Kaszás Tamás, a Momentum Mozgalom esztergomi alapszervezetének elnöke Facebook bejegyzésében így fogalmazott:


„A háziorvosi ellátást nem lehet csak úgy bezárni, mint a boltokat vagy az éttermeket. Az ő munkájuk, amely a társadalom által nagyra értékelt és nélkülözhetetlen, a járványhelyzet idején is fokozott veszélyeket rejt magában.

Mi, esztergomi momentumosok ezzel próbájuk segíteni a munkájukat! 💜”

About regio33

Check Also

A legfőbb baleseti ok a gyorshajtás

Folyamatosak az ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a szabályszegő járművezetők kiszűrése érdekében. Újabb gyorshajtókkal szemben intézkedtek a …

Hozzászólás