Otthon / Egyéb / Virtuális séta az esztergomi Keresztény Múzeumban

Virtuális séta az esztergomi Keresztény Múzeumban

A linkre kattintva, regisztráció és külön program letöltése nélkül is megtekinthető az állandó kiállítás egy egyszerűen kezelhető felületen.

Elsőként a múzeum talán legfontosabb gyűjteményi egysége, a magyar gótikus művészetet bemutató terem vált hozzáférhetővé. A következő hetekben újabb és újabb múzeumi terek lesznek bejárhatók digitális formában.

A szabadon kiválasztható kiállítási tárgyakhoz szöveges leírások, hangok, képek, videók és oktatási segédanyagok tartoznak, melyek a gyűjtemény kiemelt és kevésbé ismert műtárgyaira is ráirányítják a figyelmet, segítik azok mélyebb megismerését és előkészítik a jövőbeli, személyes múzeumi látogatást.

Az esztergomi Babits Mihály Színház művészei által előadott versek, imák, a szentírásból és a szentek legendából vett idézetek a további elmélyülést segítik a középkori művészet és a keresztény hit világába.

A Keresztény Múzeum folyamatosan bővíti és teszi közzé digitális tartalmait a honlapján az online katalógusban és a gyűjteményi leírásokhoz kapcsolódva.

(forrás)

About regio33

Check Also

A VILÁG, AHOGY ÉN LÁTOM Digitális pillanatok

Az esztergomi Féja Géza Közösségi Ház 11. alkalommal hirdeti meg megyei fotópályázatát A vizuális seregszemlére …

Hozzászólás