Otthon / Dorog hírei / A dorogi és az esztergomi járőrök is intézkedtek bódult járművezetővel szemben ugyanazon a napon.

A dorogi és az esztergomi járőrök is intézkedtek bódult járművezetővel szemben ugyanazon a napon.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

A helyi járőrök 2020. június 15-én délután Dorogon állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit. Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami negatív lett. Az intézkedés közben a férfi zavartan viselkedett, ezért az egyenruhások feltételezték, hogy valamilyen bódító hatású szer befolyása alatt áll. H. Pétert a rendőrkapitányságra előállították, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. A férfi vezetői engedélyét elvették, ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei ugyanezen a napon 15 óra 20 perckor Esztergom-kertvárosban intézkedés alá vontak egy személygépkocsit és annak utasait. A sofőrrel és három utasával szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami valamennyiük esetében negatív lett. Zavart viselkedésük és tüneteik miatt mind a négy személyt előállították a rendőrkapitányságra, ahol velük szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak. A járművezető és egyik utasa esetében az eredmény pozitív lett, ezért ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az iratok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a jármű műszaki érvényessége 2019 decemberében lejárt, és kötelező felelősségbiztosítás sincs rá kötve. Az egyenruhások a forgalmi engedélyt elvették, a férfi ellen pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek. 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A hatósági ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése, a tiszta és biztonságos közlekedésért.

(forrás)

About regio33

Check Also

Egy napra visszaállítják a határellenőrzést a szlovák határon

A szlovák rendőrség egy napra, július 10-én, péntek délután három órától július 11-én, szombat délután …

Hozzászólás