Otthon / Dorog hírei / A dorogi hulladékégetőben történt tűzeset margójára- Nunkovics Tibor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjének Facebook bejegyzése

A dorogi hulladékégetőben történt tűzeset margójára- Nunkovics Tibor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjének Facebook bejegyzése

A dorogi medence térségében élők jól emlékeznek rá, hogy mekkora riadalmat okozott az a tűz, amely egy hónappal ezelőtt ütött ki a hulladékégető területén.

Aznap kora este azonnal hívtam is a telephelyet, hogy tájékozódjak, de ugyanazokat az információkat kaptam, mint mindenki más. A részletesebb tájékozódás érdekében, másnap egy közérdekű adatigénylést nyújtottam be a cég felé (valamint a megyei katasztrófavédelemnek és a környezetvédelmi hatóságnak is), hogy megtudjam pontosan milyen anyagok égtek, milyen típusú és mennyiségű károsanyag került a levegőbe és miért nem történt semmilyen riasztás a lakosság irányába. Ez utóbbit azért tartottam fontosnak, mert a tömény füst jól láthatóan Dorog irányába haladt azon az estén és nem felhőkarcolónyi magasságban.

A mellékelt válaszból kiderült, hogy nem derült ki semmi. Az anyagok pontos meghatározására nem kaptam választ, de azt legalább megtudtam, hogy az égetőnek nem kötelessége a lakosság riasztása. Hagyok időt… Biztosan velem baj, hogy ezt nem tartom megfelelő eljárásnak, de mindegy.

Végül egy kérdés: szerintetek van összefüggés aközött, hogy a dorogi térség rendelkezik az egyik legrosszabb levegőminőséggel Közép-Európában és hogy egyre több a tartós légúti megbetegedés a környéken?

(forrás)

About regio33

Check Also

Egy napra visszaállítják a határellenőrzést a szlovák határon

A szlovák rendőrség egy napra, július 10-én, péntek délután három órától július 11-én, szombat délután …

Hozzászólás