Otthon / Egyéb / Huszonnégy órás autópálya matricát vezetne be a Jobbik

Huszonnégy órás autópálya matricát vezetne be a Jobbik

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke hétfőn tartott sajtótájékoztatóján: „A családok helyzetét ezzel is szeretnénk megkönnyíteni, főleg a járvány sújtotta időkben, amikor minden kieső forintnak jelentősége van”

2017-re el tudtuk érni azt, hogy az autópálya matrica ügyében béna kacsaként látványosan tötymörgő Orbán-kormány végre megszólaljon,

ám hiába értett egyet a kormány 3 éve az autós társadalom részéről támasztott igénnyel, hogy ne fizessenek ki az autósok igénybe nem vett szolgáltatást, az érdemi változás elmaradt. 

Pedig a politikus elmondása szerint az autósok, illetve a pályákat használók tízezrei jelezték abbéli nemtetszésüket, hogy adott esetben akkor is tíz napra kell igénybe venniük a szolgáltatást, és kifizetniük ezeket a díjakat, ha például idős rokont, esetleg beteg hozzátartozót egy napig, vagy akár csak pár óráig szállítanak.

„Látható, hogy ennyi idő a háborús vízióit ápolgató kormánynak kevés volt ahhoz, hogy a magyar családokat ilyen módon megvédje.”

Azért fizessünk, amit igénybe is veszünk

A Jobbik javaslata tehát: a jelenleg tíz napos helyett huszonnégy órás autópálya matrica legyen elérhető azok számára, akik csak rövid időre veszik igénybe a pálya használatát. Emellett a néppárt indokoltnak tartja – főleg a nyári időszak, illetve hétvégék tekintetében –, hogy egy, a családok számára kedvezményes megoldás is rendelkezésre álljon. Ez egy olyan, péntektől vasárnapig igénybe vehető matricaformát jelentene, amelynek ára töredéke a tíznaposénak.

„A családok helyzetét ezzel is szeretnénk megkönnyíteni, főleg a járvány sújtotta időkben, amikor minden kieső forintnak jelentősége van”

– fűzte hozzá.

Z. Kárpát Dániel szerint a 24 órás autópálya matricára azért van különlegesen nagy szükség, mert olyan időkben élünk, amikor a magyar családok tömegei veszítik el, s még fogják elveszíteni megélhetésüket a járványügyi veszélyhelyzet hibás gazdasági kezelése miatt.

(forrás)

About regio33

Check Also

HASZNOS KÖZLEKEDÉSI TANÁCSOK A TÉLI IDŐSZAKRA A RENDŐRSÉGTŐL

Biztonságban az utakon a téliesre fordult időjárási viszonyok között. A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük