Otthon / Egyéb / Ki szeretne egy bánya mellett lakni?

Ki szeretne egy bánya mellett lakni?

Óriási a helyiek felháborodása Pilismaróton a külfejtéses bánya nyitásának terve miatt.

Lakossági fórumon tájékoztatták a helyieket arról, hogy egy vállalat külfejtéses homok-kavics bányát szeretne létesíteni Pilismaróton.

A cég ügyvezetőjének tájékoztatása szerint huszonöt évig tartana a bányászati tevékenység, korszerű technológiát szeretnének alkalmazni és minden kitermelési munkafolyamatot a jogszabályoknak megfelelően végeznének.

A helyiek véleménye szerint nem bányászati tevékenységben, hanem turizmusban kellene gondolkodni Pilismaróton.

Nunkovics Tibor, a térség jobbikos országgyűlési képviselője Facebook bejegyzésben számolt be arról, hogy kezdeményezi egy törvénymódosítás benyújtását, amely kötelezővé teszi a népszavazás kiírását minden olyan esetben, ahol a tervezett bánya lakott területtől kevesebb, mint 3 kilométerre található.

Nunkovics Tibor pártpolitikamentes együttműködésre kérte fel Völner Pált, a térség másik országgyűlési képviselőjét, hogy csatlakozzon az indítványhoz és közösen nyújtsák be azt, hiszen egy Facebook bejegyzésben ő is a lakosság oldalára állt. Szerdán benyújtásra kerül a módosító indítvány, Nunkovics Tibor reményét fejezte ki, hogy azt nem egyedül fogja megtenni.

Szerkesztőségünk e-mailben kérte Völner Pált arra, hogy tájékoztasson minket az üggyel és a közös törvénymódosítás benyújtásával kapcsolatban. A válasz beérkezését követően azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat.

About regio33

Check Also

Kísérlet

Kutatók egy csoportja 5 majmot zárt be egy ketrecbe. Középre egy létrát helyeztek, majd annak …

Hozzászólás