Otthon / Egyéb / Összefogtak és virágokat ültettek az esztergomi nemzetiségek

Összefogtak és virágokat ültettek az esztergomi nemzetiségek

Az Esztergomi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére és szervezésében, a város másik három nemzetiségi önkormányzatának részvételével szépült meg a „Bástya” áruház (Rákóczi tér nevű buszmegálló) környéke.

A COVID-19 egyaránt negatív hatással volt az Esztergomi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatra, az Esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzatra, az Esztergomi Roma Nemzetiségi Önkormányzatra, és az Esztergomi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatra is, az elmúlt időszakban kényszerűen lecsökkent mindegyik szervezet tevékenysége. Ennek ellensúlyozásaként elhatározták, hogy közösen valami pozitív dolgot visznek végbe a városban.

Ezért a lengyel kisebbség úgy döntött, hogy a másik három nemzetiségi önkormányzattal egyetértésben kézzelfogható tettet valósít meg. Ennek az összefogásnak az eredményeképpen A lengyel nemzetiségi önkormányzat néhány tagja virágokat ültetett el a város egyik legforgalmasabb részén. A növények megvásárlásához a négy nemzetiség egyenlő mértékben járult hozzá, illetve egy láda begóniát civil felajánlásként ültettek el az ágyásokba.

(forrás)

About regio33

Check Also

Kísérlet

Kutatók egy csoportja 5 majmot zárt be egy ketrecbe. Középre egy létrát helyeztek, majd annak …

Hozzászólás