Otthon / Egyéb / A Jobbik a szólásszabadság korlátozásától tart a kormány tervezett jogszabálymódosítása kapcsán

A Jobbik a szólásszabadság korlátozásától tart a kormány tervezett jogszabálymódosítása kapcsán

Petíciót indított a Jobbik azok után, hogy a kormány részéről felmerült a Facebook esetleges hazai korlátozása.

„A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik, hogy az Orbán-kormány a hazai hatóságokon és szervein keresztül bármilyen módon befolyásolni tudja a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook működését. Egyértelmű a rezsim szándéka: a propaganda-birodalma kiépítése és az Index kivégzése/bekebelezése után a Facebook-ot akarja befolyása alá helyezni”

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének kezdeményezése valójában nem a szabad véleménynyilvánítás jogát védené, hanem arról szól, hogy a kormány által befolyásolt, legkevésbé sem független szervek mondanák meg, ki lehet fent a Facebookon és ki nem.

„A Jobbik ellenállásra buzdít mindenkit, akit érdekel a még szabad és független sajtó, közösségi oldalak sorsa és nem szeretné, ha a kormány szorosabb ellenőrzés alá vonná azokat. A néppárt petíciót is indít annak érdekében, hogy a Facebook működését ne befolyásolhassa Magyarországon semmilyen kormányzati behatás”

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply